Afbeelding
Foto: pr./Ben Houdijk

BRASSO Voorhout opent TOP 2000

Algemeen Voorhout

Voorhout • Op Kerstavond is de NPO Radio2 TOP 2000 weer van start gegaan. Al jarenlang verzorgt Radio 2-DJ Bart Arens de opening waarin hij verschillende TOP 2000 platen in een ‘Mash-up’ aan elkaar mixt.

Dit jaar was de opening spectaculair: de Mash-up van Bart werd ondersteund door koperensemble BRASSO uit Voorhout. De koperblazers, afkomstig uit muziekvereniging St. Cecilia Voorhout werden voor de gelegenheid aangevuld met bevriende strijkers (violisten, cellisten en contrabassen) van Beginnersorkest Merlijne.

Op het dak

Het decor van de openingsshow was het dak van het iconische Beeld en Geluid in Hilversum: enkele tientallen meters recht boven het Top 200-café. De doorgaans zo rustige en donkere Hilversumse avond werd plots verstoord door een waanzinnige muzikale lichtshow met lasers, vuurwerk en rondvliegende camera-drones. Met temperaturen richting het vriespunt was het bikkelkoud maar daar leek niemand last van te hebben: de combinatie van plek, muziek en Top 2000 deed de kou snel vergeten.

De muzikanten van Brasso kunnen samen met de strijkers en met Bart terugkijken op een unieke, geweldige belevenis en op – letterlijk - een ‘hoogtepunt’ van het jaar. 

Voor wie het gemist heeft: de openingsshow is terug te zien op https://www.nporadio2.nl/top2000/ en de TOP 2000 is tot en met 31 december 24.00 uur te beluisteren op NPO radio 2.

Uit de krant