Logo deteylinger.nl
<p>Een coronazelftest is negatief als het streepje zichtbaar is bij de C (controlestreep).</p>

Een coronazelftest is negatief als het streepje zichtbaar is bij de C (controlestreep).

(Foto: Pixabay)
Regio

Opnieuw flinke stijging coronabesmettingen

Regio • Het is druk op de teststraten van de GGD Hollands Midden. Afgelopen week kwamen 32.969 mensen langs voor een test. Hiervan testte 36,5 procent positief. De leeftijdsgroep 11-20 jaar werd het meest positief getest (41 procent). 

Booster zonder afspraak in Leiderdorp
Sinds afgelopen maandag is het ook in Leiderdorp mogelijk om een booster te halen zonder afspraak. Omdat veel mensen al een boosterprik gehaald hebben, is er ruimte ontstaan op de locatie in Leiderdorp. Op andere locaties is het nog niet mogelijk om langs te komen zonder afspraak omdat daar nog veel afspraken ingepland staan.

Spreekuur voor verloskundigen
Vrouwen die zwanger willen worden, zwanger zijn of net een kindje hebben gekregen hebben vanzelfsprekend veel vragen over corona en coronavaccinatie. Veel van deze vragen worden besproken met verloskundigen. Om de verloskundigen te ondersteunen bij deze gesprekken, heeft de GGD Hollands Midden een tweewekelijks vragenuurtje in het leven geroepen tussen verloskundigen en een corona- en vaccinatiearts. Alle verloskundigen in de regio hebben daarover afgelopen week een brief ontvangen. 

Vragen over corona
“Ik twijfel of ik mijn jonge kind moet laten vaccineren”, “Waarom heb ik een boosterprik nodig?”, “Ik ben zwanger/wil zwanger worden, kan ik me dan veilig laten vaccineren?”, “Wat zijn de bijwerkingen van de coronaprik?”. Dit zijn zo maar een aantal vragen die dagelijks binnenkomen bij het corona callcenter van de GGD Hollands Midden. 

Voor al die vragen over het coronavaccin is er nu een speciaal telefoonnummer. Op die manier kom jij in gesprek met een onafhankelijke zorgprofessional. Zij gaan graag met je in gesprek om alle vragen die je hebt te beantwoorden. De professionals geven geen medisch advies als je ziek bent of medicijnen gebruikt. Daarvoor moet je echt een gesprek voeren met je eigen behandelend arts.

Ga naar vragenovercorona.nl en bel met een onafhankelijke zorgprofessional. Dat kan iedere dag van 8.00 tot 20.00 uur op 088 - 7707707.Cijfers regio Hollands Midden
Op dit moment heeft 85 procent van de 12-plussers uit de regio een eerste prik gehad. 84 procent van de 12-plussers is volledig gevaccineerd. Daarnaast is de boostercampagne in volle gang. Tot en met week 2 hebben 284.713 inwoners van onze regio een boosterprik gehad.

Meer berichten