Afbeelding
Foto: VBW

Mijn advies aan de nieuwe gemeenteraad: ‘Kom eens langs bij de verenigingen!’

Politiek Teylingen

Teylingen • Op 16 maart 2022 zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad. In deze rubriek vertellen inwoners van Teylingen waar de nieuwe gemeenteraad aandacht aan moet besteden.


Deze week: Geeri Bakker (62) uit Sassenheim

“Ik ben in geboren in Medeblik en na veel omzwervingen in 1997 met mijn man in Sassenheim komen wonen. Voor ons is het een fijne, veilige plaats. Een dorp waar je je echt mee verbonden kunt voelen.

Tot mijn 28e in heb ik de zorg gewerkt en daarna met heel veel plezier als stewardess en later assistent-purser. Tussendoor heb ik nog drie maanden voor Memisa in Rwanda gewerkt. Een mooie en leerzame periode. Op een van mijn vluchten leerde ik mijn man kennen, een collega-purser. We vlogen vaak op Kenia en dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat we twee Keniaanse kinderen hebben geadopteerd. Ik heb ook een aantal boeken geschreven, onder andere over adoptie en wat daarbij komt kijken. Samen hebben we in Sassenheim onze praktijk ‘Beter in balans’ (www.beter-in-balans.com) met onder meer acupunctuur en voetreflexologie.”

“Wij zijn allebei actief in het dorp. Ik speel trompet; ruim tien jaar bij Adest Musica en nu al weer tien jaar bij Crescendo. Daar ben ik ook bestuurslid. Het heeft me verbaasd hoe gering de bijdrage van de gemeente is voor onze muziekvereniging en voor andere cultuur- en welzijnsverenigingen. Zeker als je dat vergelijkt met wat er aan sport en beweging wordt uitgegeven. Daarbij is de toekomst voor onze accommodatie tamelijk onzeker.”

Beste raadsleden,

1. Verdiep je in de sociaal-culturele verenigingen in Teylingen. Niet alleen via een papieren nota, maar kom eens langs! Om te zien en te horen hoeveel deze verenigingen betekenen voor het samenbrengen van inwoners. Jong en oud.

2. Teylingen heeft veel jonge inwoners die nog bij hun ouders wonen omdat er onvoldoende woonruimte is. Maak ergens in Teylingen een Tiny-House-Dorp! Er zijn genoeg voorbeelden elders.

Volgende week in deze rubriek: Rein Bierman uit Voorhout.

Uit de krant