Afbeelding
Foto: pr.

Stichting Roos: ‘Eindelijk weer op kampweek!’

Algemeen Teylingen

Sassenheim • Stichting Roos uit Sassenheim kan na twee jaar eindelijk weer vakantieweken organiseren. Er staan inmiddels al 80 kinderen en jongeren te trappelen om mee te gaan. Deze kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking zullen komende zomer een week lang op kamp gaan en geweldige activiteiten doen in Dongen of Otterlo. Zonder de hulp van enthousiaste vrijwilligers is dit allemaal niet mogelijk, dus Stichting Roos is weer hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Stichting Roos is een vrijwilligersorganisatie, iedereen werkt op vrijwillige basis mee. Het heeft vrijwilligers die vanwege de studie ervaring willen opdoen en die werken in de zorg. De meeste vrijwilligers zijn echter mensen zonder ervaring, die mensen met een verstandelijke beperking gewoon een warm hart toedragen en hier graag tijd voor vrijmaken. Amy (vrijwilliger sinds 2017) vertelt: “Het is ontzettend dankbaar werk, omdat de hele week in het teken staat van activiteiten die de kinderen leuk vinden en dit hen constant een lach op hun gezicht bezorgd. Maar daarnaast, toveren zij ook altijd een lach op het gezicht van alle vrijwilligers!”.

Nieuwe vrijwilligers gezocht

De activiteiten in zo’n vakantieweek worden altijd bedacht rondom een leuk kinderthema en zijn erg divers. Vaste onderdelen van een kampweek zijn bijvoorbeeld een huifkartocht, zwembad-dag, watergevecht, knutselmiddag en een friettafel. Tijdens een kampweek organiseren de vrijwilligers met elkaar niet alleen leuke activiteiten, maar ook de maaltijden en het helpen van de kinderen hoort erbij. Om te helpen als vrijwilliger is geen specifieke opleiding nodig. Je moet stevig in je schoenen staan en er natuurlijk veel zin in hebben. Geïnteresseerd? Aanmelden kan op www.stichting-roos.nl.

Uit de krant