Iedere Buurtkamer is anders, de bezoekers kiezen zelf het programma. In de ene Buurtkamer wordt alleen koffie gedronken, in de andere zijn activiteiten. | Foto: archief
Iedere Buurtkamer is anders, de bezoekers kiezen zelf het programma. In de ene Buurtkamer wordt alleen koffie gedronken, in de andere zijn activiteiten. | Foto: archief Foto: pr.

Buurtkamers weer open

Zorg & Welzijn Voorhout

Voorhout • In de Buurtkamer komen mensen bij elkaar. Buurtkamer Breughelhof 8 in Voorhout is maandag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur geopend. De vrijwilligers en de stagiaires van MBO Rijnland verzorgen de activiteiten zoals bingo, film, muziekquiz, sjoelen, kaarten en diverse gezelligheidsspelletjes. Maandag is aansluitend van 12.00 tot 13.00 een gezonde lunch, die wordt begeleid door activiteitenbegeleiding van Movens Rivierduinen.

Het belang van de voorbereiding van de lunch is met name het contact met elkaar, het samen bezig zijn en samen eten. Gezamenlijk wordt er na gedacht over de maaltijd en het verzorgen van een recept en natuurlijk de boodschappen doen. Wie hulp nodig heeft bij ‘t koken krijgt dat, terwijl een ander de maaltijd bijna zelfstandig kan bereiden. Die vrijheid is er. Doel van de workshop is samenwerken, vaardigheden ontwikkelen, zelfstandigheid bevorderen, gestructureerd en budget neutraal leren werken. De kosten van de boodschappen worden gezamenlijk betaald en varieert van 2 tot 3 euro per persoon. De bezoekers van de Buurtkamer kunnen zich aansluiten om mee te koken of zich aanmelden om mee te eten. 

Aanmelden kan via Loes van Duijvenvoorde, via 06-50429114. Voor meer informatie, neem contact op met Johan Huigen, coördinerend vrijwilliger Buurtkamer:06-40395014 en Paul Hendriks van Welzijn Teylingen via 06-57417888. | Foto: archief

Uit de krant