Afbeelding
Foto: VBW

Mijn advies: ‘De sociale zorg- en dienstverlening door de gemeente is erg goed’

Politiek Teylingen

Teylingen • Op 16 maart 2022 zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad. In deze rubriek vertellen inwoners van Teylingen waar de nieuwe gemeenteraad aandacht aan moet besteden.


Deze week Rein Bierman (76) uit Voorhout


“Mijn vrouw en ik zijn geboren en getogen Voorhouters. We hebben drie dochters en vier kleinkinderen. Tot twee jaar geleden woonden we in het huis van mijn ouders. Een prachtige oude boerderij aan de rand van Voorhout. Mijn vader had een transportbedrijf. Daar heb ik tot mijn 24e voor gewerkt. Het bedrijf ging failliet en ik ben toen in dienst gekomen bij een bedrijf dat nooit failliet gaat: de KLM! Onderaan begonnen, hard gewerkt, steeds hoger en uiteindelijk een leidinggevende functie bij het afhandelen - laden, lossen, tanken - van vliegtuigen.”



“Ik heb altijd veel vrijwilligerswerk gedaan. Onder andere bestuursfuncties bij organisaties voor mensen met een verstandelijke beperking en bij de tennisvereniging en het Rode kruis. Over vrijwilligerswerk gesproken: ik heb respect voor de mensen die in de gemeenteraad zitten en die zich inzetten voor de samenleving. Ik zou er niet geschikt voor zijn, ik wil altijd snel resultaat zien.”



“Volgens mij zijn er in Teylingen, politiek gezien, geen spectaculaire dingen aan de hand en Voorhout is naar mijn idee een redelijk tevreden dorp. Natuurlijk zijn er dingen waar ik me af en toe druk om maak. Die snelbus over de Oosthoutlaan wordt een ramp. En de aanpassing die ze van plan zijn bij de kruising met de Schoutenlaan, die is echt gevaarlijk.”



“We zijn door de gemeente heel goed geholpen bij het vinden van de juiste ondersteuning voor onze jongste dochter. Zij heeft een niet-aangeboren hersenbeschadiging. Ook over het overleg en de gesprekken thuis, zijn we heel tevreden.”

Beste raadsleden,

1. De sociale zorg- en dienstverlening door de gemeente is erg goed. Houdt dat zo!

2. Luister goed naar elkaar, zodat niet alleen de goed gebekte raadsleden het beleid bepalen.

3. Maak de gemeente niet groter, want sommige raadsleden en ambtenaren gooien nu al de namen van straten en wegen door elkaar. Of weten niet eens waar het is.

Volgende week: 
Fia Paardekooper uit Warmond.

Uit de krant