Stan Geurds schiet op doel.
Stan Geurds schiet op doel. Foto: pr./Suzanne Kuijvenhoven

Knappe uitzege waterpoloërs Sassenheim

Sport Sassenheim

Sassenheim • Het eerste herenteam van Zwemvereniging Sassenheim won zaterdag 5 februari met 8-9 van thuisploeg de Vennen in het Brabantse Dongen.

Een zeer goede prestatie, want bij verre uitwedstrijden kan trainer Geert Lambers niet altijd een beroep doen op alle spelers. Met maar acht vaste spelers en Eric Koot van heren 2 moest het complete team van de Vennen bestreden worden. De thuisploeg, met vier punten uit zes wedstrijden laag geklasseerd, begon sterk en nam een 5-2 voorsprong. De Sassemers wisten op karakter zich terug in de wedstrijd te knokken en kwamen aan het begin van de derde periode op een voorsprong van 6-8.

De wedstrijd leek gespeeld, maar de schutters van Sassenheim misten een aantal goede counterkansen. Daardoor eindigde de derde periode met een gelijke stand van 8-8. In de vierde periode kregen beide ploegen kansen, maar het was Stan Geurds die door een benutte strafworp de drie punten binnenhaalde voor Sassenheim. Coach Geert Lambers was opgelucht na afloop: “De jongens hebben maar één keer kunnen wisselen. Op karakter gewonnen dus. Gelukkig viel het kwartje de goede kant op. Sommige spelers hadden al snel twee uitsluitingen. Het had ook fout kunnen aflopen.”

Met achttien punten uit negen wedstrijden laat het gepromoveerde team van Sassenheim zich niet onbetuigd in de tweede klasse bond. 

Uit de krant