Teleurstelling over het gelijkspel bij invaller Thijs van der Zaag.
Teleurstelling over het gelijkspel bij invaller Thijs van der Zaag. Foto: pr./René van Dam

Gelijk spel veroordeelt TOP tot duels in degradatiepoule

Sassenheim • Het had een hele mooie avond kunnen worden in Sassenheim. Voor het eerst mocht er weer thuispubliek aanwezig zijn en bij winst op DOS’46 zou een plek in de kampioenspoule en daarmee handhaving een feit zijn. Helaas kon het aanwezige publiek dat luidkeels aanwezig was TOP/LITTA niet helpen aan een overwinning. TOP speelde verdedigend een hele goede wedstrijd maar had teveel moeite om tot scoren te komen. De teller stopte bij 17-17 en dat was niet voldoende. De teleurstelling was enorm groot, want nu moet TOP zich in een zware degradatiepoule waarin drie ploegen rechtstreeks degraderen zien te handhaven.

De opdracht was duidelijk, alleen de winst telde. In de uitwedstrijd tegen DOS’46 werd nipt verloren, maar TOP was toen zeker niet kansloos. DOS’46 verloor vorige week en zat niet in de beste fase van de competitie. TOP startte voortvarend en met doelpunten van Jimmy Swikker en Maayke Brouwer was het als snel 2-0. Even snel was het alweer 2-2. Dit leek een voorbode te worden van een doelpuntrijk duel, maar dit bleek totaal niet het geval. De 3-2 in de buzzer van Milou Schuiling bleef maar liefst 8 minuten staan. De verdediging van TOP deed het uitstekend en onderschepte bal na bal. De aanval kon daar te weinig mee doen, ondanks vele kansen en schotpogingen. En als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat uiteindelijk wel. Bij DOS’46 liep het niet lekker, maar doordat TOP niet kon profiteren bleef de ploeg in de wedstrijd. Een vakwissel waarbij Frank Mostard van vak werd gewisseld en Thomas Tiggelman in het veld kwam had effect, want het eerste schot van Tiggelman was gelijk raak. Ook Mostard scoorde en Barbara Brouwer zette de 7-4 op het scorebord. TOP leek eindelijk los te komen, maar een run van vier goals van DOS’46 en de voorsprong was weer verdwenen. Ook de 10-8 duurde te kort en zo gingen de ploegen met 10-10 de rust in.

Felle duels

Na rust eenzelfde wedstrijdbeeld met TOP dat heel veel kansen had, maar te veel moeite met scoren. Aan inzet en strijdlust ontbrak het beide ploegen niet en de spanning vergoedde met name voor de neutrale kijker veel. De ploegen gaven elkaar weinig toe en felle duels werden overigens op een heel sportieve manier uitgevochten. De scores gingen om en om en naarmate de wedstrijd vorderde steeg de spanning. Frank Mostard was de enige speler die zich onder de druk kon uitspelen, hij was zowel verdedigend als aanvallend degene die TOP in de wedstrijd hield. Na de 16-15 van Barbara Brouwer miste TOP een strafworp en daarvan profiteerde DOS’46 en kwam zelfs op voorsprong. Weer was het Mostard (Player of the match) die scoorde. Maar een gelijkspel was onvoldoende en TOP ging in de laatste minuut nog op zoek naar de winnende. Twee kansen kwamen er nog, maar geheel in de lijn van de wedstrijd werden deze gemist. Na het eindsignaal was er grote ontgoocheling bij TOP. De ploeg was er zo dichtbij geweest en had het lange tijd in eigen hand gehad.

TOP zal het in de degradatiepoule moeten opnemen tegen Dalto/Klaverbladverzekeringen, KCC en Blauw Wit. De punten uit de eerste fase uit de competitie worden meegenomen en dat betekent dat TOP met zes punten en een derde plek begint aan de tweede belangrijke en beslissende fase van de competitie.

Scores: Frank Mostard (5), Jimmy Swikker (3), Julia Schuiling (3), Barbara Brouwer (2), Nick Pikaar, Thomas Tiggelman, Milou Schuiling en Maayke Brouwer