Afbeelding
Foto: C. de Mooij

Toch subsidie toegangsbewijs beschikbaar voor ondernemers

Politiek Teylingen

Teylingen • De Subsidie Controle Coronatoegangsbewijs komt met terugwerkende kracht toch voor ondernemers beschikbaar. Er is namelijk vanuit het Rijk meer geld daarvoor bij de gemeente ingekomen. En waarschijnlijk komt er nog meer geld om alle doelgroepen te ondersteunen in de gemaakte kosten van het controleren op het coronatoegangsbewijs.

door Nico Kuyt

Het is de fractie van het CDA die vragen stelde bij de doelgroepen die de subsidie ontvingen. B&W had besloten deze alleen beschikbaar te stellen voor verenigingen en stichtingen, omdat deze al weinig steun ontvingen, eigenlijk alleen als ze dreigen kopje onder te gaan. De ondernemers, die al ruim werden gesteund, ontvingen de subsidie in Teylingen niet. Er hadden volgens B&W ook geen ondernemers bij de gemeente voor gemeld. Maar het CDA vond het uitsluiten niet juist en zette een bespreking erover op de agenda van de afgelopen raadscommissie Bestuur, want er zijn ondernemers die geen andere steun ontvangen, maar wel kosten maken met de controle. Dat bedrijven zich niet hebben gemeld, is ook niet juist. De fractie wees er op dat tenminste één ondernemer uit Sassenheim zich tot twee keer toe via de mail tot de gemeente heeft gewend, maar geen antwoord kreeg. 

Meer geld

In de raadscommissie erkende wethouder Arno van Kempen dat het CDA wel een punt heeft. Zo komen beginnende ondernemers en ZZP-ers niet in aanmerking voor diverse steun. Dat de ene ondernemer uit Sassenheim geen bericht heeft ontvangen, dat trok de wethouder zich aan en gaat persoonlijk op bezoek. Maar voor de subsidie voor ondernemers ligt er een oplossing. De gemeente krijgt namelijk 70.000 euro extra voor de controle. B&W heeft besloten dat met terugwerkende kracht in te zetten, ook voor ondernemers. En er zit nog een hoger bedrag in de pijplijn. Raadslid Reny Wietsma (CDA) was blij dit te horen. “Eind goed, al goed”, besloot zij de behandeling in de commissie.

Uit de krant