Afbeelding
Foto: VBW

Mijn advies aan de nieuwe gemeenteraad: ‘Zorg dat de trottoirs in Warmond hersteld worden’

Politiek Teylingen

Teylingen • Op 16 maart 2022 zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad. In deze wekelijkse rubriek vertellen inwoners van Teylingen waar nieuwe gemeenteraad aandacht aan moet besteden.


Deze week: Fia Paardekooper (77) uit Warmond

“Ik ben geboren en getogen in Warmond, net als mijn beide ouders. Mijn vader had een echt Warmonds beroep: priesterkleermaker. Hij maakte en herstelde de toga’s van de studenten van het grootseminarie.”

“In de zesde klas van de lagere school vroeg de zuster: Fia, wat wil je worden? Ik zei: schooljuffrouw, want mijn moeder zegt dat ik daar kattig genoeg voor ben. Ik heb uiteindelijk bijna veertig jaar voor de klas gestaan. In Warmond. Dus heel wat ouders van nu waren leerlingen van juffrouw Fia. Voor hun kinderen is het moeilijk om in Warmond een woning te vinden. Ik hoop echt dat de gemeenteraad ons dorp jong genoeg houdt!”.

“In 1966 was ik een van de oprichters van het Historisch Genootschap Warmelda. Vroeger is niet meer; dat weet ik wel. Maar ik maak me wel zorgen om mijn eigen generatie, de senioren. Ik mis bijvoorbeeld het sociale van het vroegere Huize Liduina, het bejaardenhuis. Daar woonde je als oudere met leeftijdgenoten uit hetzelfde dorp. 

Maar waar moet je tegenwoordig heen als je oud en alleen bent en niet meer voor jezelf kan zorgen? Ja, de thuishulp, zeggen ze dan. Maar je hebt toch vooral behoefte aan een praatje en gezelligheid? Daar heeft de thuiszorg geen tijd voor.”

“Op 16 maart ga ik natuurlijk weer stemmen. Maar op wie? Vroeger, alwéér vroeger, had je verkiezingsbijeenkomsten waar de lijsttrekkers met elkaar in debat gingen. Ik las nu iets over een webinar. Maar veel ouderen… Ik ga eerst de berichten van de politieke partijen in dit blad maar eens goed lezen.”

Beste raadsleden,
1. Zet je in voor een kleine gezamenlijke woonvoorziening in Warmond voor ouderen. Een soort knarrenhof, zoals dat tegenwoordig heet.

2. Zorg dat de trottoirs in het dorp hersteld worden. Ze zijn hier en daar, zeker voor rolstoelen, bijna onbegaanbaar.

3. Maak met woningstichting Stek afspraken dat sociale huurwoningen niet langer dan een maand leeg staan voordat er nieuwe huurders komen.


Volgende week in deze rubriek: Harry Assen uit Sassenheim.

Uit de krant