Afbeelding
Foto: pr./CC0

Ter Leede pakt drie punten bij herstart competitie

Sport Sassenheim

Sassenheim • Na de gedwongen coronastop van vier maanden konden de Ter Leede Vrouwen afgelopen zaterdag de draad van de competitie weer oppakken. De laatste vijf wedstrijden werden vorig jaar verloren en het was zaak deze negatieve spiraal te doorbreken.

Tegenstander RVVH uit Ridderkerk was de tegenstander. Het eerste half uur speelde Ter Leede sterk, de bal werd vanuit achteruit snel rondgespeeld en RVVH was gedwongen om zich te groeperen rond het eigen strafschopgebied. Ter Leede kreeg enkele kansen maar vond de doelvrouw van de gasten steeds op hun weg. Na 14 minuten resulteerde een van haar reddingen in een corner. Aanvoerder Sarissa van der Meer bracht de bal schitterden voor het doel en hoog opspringend kopte Romy van Beelen de 1-0 tegen de touwen. Na deze treffer sloop er wat angst in het spel van de thuisploeg. Er weren verdedigend wat onnodige fouten gemaakt in de opbouw waardoor ook RVVH wat mogelijkheden om te scoren kreeg. Wendel van Riemsdijk stond echter op haar post en hield haar domein tot het rustsignaal schoon.

Na de pauze eenzelfde spelbeeld. Ter Leede was duidelijk de bovenliggende partij, RVVH die loerde op fouten die gemaakt zouden worden door de thuisploeg. Ook nu kreeg Ter Leede enkele grote kansen mede door de ruimtes die de gasten moesten laten vallen. Eerst faalde Romy van Beelen in een één-tegen-één-situatie met de doelvrouw, maar bij een misverstand in de verdediging was zij er snel bij om haar tweede doelpunt van de middag aan te tekenen (2-0). RVVH probeerde nog het tij te keren via een afstandsschot dat door van Riemsdijk magistraal uit de kruising werd getikt. Hierna gooide Ter Leede de wedstrijd op slot en mocht Lizzy Mastemaker na een blessure van vijf maanden haar rentree maken.

Uit de krant