Handbalsters Foreholte verslaan ZAP

Sport Voorhout

Voorhout • De eerste zaterdagavond wedstrijd van de Dames 1 van HV Foreholte in Sporthal de Tulp leverde een klinkende overwinning op voor de thuisploeg. Vanaf de start was het team trefzeker en gaf het weinig kansen weg. Pas na tien minuten wist de tegenstander voor het eerst het net te vinden. Op dat moment had Foreholte al zeven keer gescoord.

De hele eerste helft was Foreholte beter en stond er bij rust een voorsprong van 19-7 op het scorebord. HV Foreholte verdedigde sterk en na een onderschepping volgde vaak een snelle tegenaanval. Ook het hoge baltempo zorgde ervoor dat de aanval vaak eindigde in een doelpunt. Zoë de Ridder scoorde maar liefst dertien doelpunten waarvan vier van 7 meter. Op de overtuigende eindstand van 35-22 viel niets af te dingen. Het publiek genoot van een geslaagde avond. Eerder hadden namelijk ook de Dames 2 gewonnen met 28-23.