| Foto: pr./Pixabay
| Foto: pr./Pixabay Foto: pixabay

Teylingen wil door met Zorg- en Veiligheidstafel voor jongeren

Politiek Teylingen

Teylingen • De gemeente wil doorgaan met de Zorg- en Veiligheidstafel Jeugd. De tafel wil crimineel en overlastgevend gedrag bij de jeugd voorkomen door in te zetten op vroegsignalering en preventie. Daarnaast zorgt de tafel voor samenwerking tussen de verschillende partners in zorg en veiligheid door het uitwisselen met elkaar van informatie over een mogelijke afglijden en zo tot een gezamenlijke aanpak te komen.

Door Nico Kuyt

De samenwerking tussen zorg en veiligheid op het gebied van de jeugd is complex. Elke professional werkt vanuit eigen perspectief en opvattingen. Staat binnen de zorg de cliënt centraal, bij veiligheid ook de belangen van slachtoffers en samenleving. Rond de tafel kunnen de partijen zorgwekkende signalen vroegtijdig met elkaar delen en de jeugdige tijdig naar ondersteuning en zorg leiden of door een aanpak van enige beteugeling indien dit nodig is. Daarbij wordt gebruik gemaakt van elkaars expertise. 

De tweejarige pilot bleek een succes en de betrokken partners rond de tafel willen deze overlegstructuur in vaste vorm voortzetten. Zij zien er een meerwaarde in. En de raadscommissies Bestuur en Welzijn waren het hiermee eens. Het voorstel gaat als hamerstuk naar de gemeenteraad voor een klap op de tafel.

Uit de krant