Afbeelding
Foto: pr.

Teylingen mag titel Fairtrade-gemeente blijven dragen

Duurzaam & Groen Teylingen

Teylingen • Teylingen mag zich ook in 2022 en 2023 Fairtrade gemeente noemen.

Iedere twee jaar moet de titel verlengd worden, anders vervalt deze. Volgens de commissie heeft Teylingen nog steeds recht op de titel. “Het stabiele kernteam blijft de drijvende kracht achter de campagne. Mooi ook om te zien dat jullie ambassadeurs uit allerlei geledingen hebben. Jullie geven aan te focussen op het vergroten van het aantal deelnemers met kerken, onderwijsinstellingen en restaurants.” 

Teylingen heeft een ruim aantal deelnemers en slaagt er in, ondanks de coronabeperkingen, deze te behouden. “De Fairtrade kledingcampagne is een mooi voorbeeld hoe samenwerken loont. Jullie geven aan het komend jaar actief op zoek te gaan naar onderwijsinstellingen. Een initiatief dat wij alleen maar kunnen stimuleren.”

De commissie is ook te spreken over het burgerinitiatief, waardoor Teylingen in 2020 een SDG gemeente is geworden. Een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering. Dat is de kern van de Sustainable Development Goals (SDG), de werelddoelen voor duurzame ontwikkeling. De 193 lidstaten van de Verenigde Naties (VN) hebben eind 2015 deze doelen voor de periode tot 2030 samen vastgesteld. “Fairtrade brengt de realisering van de Global Goals dichtbij,” staat in het rapport.

De commissie is tevreden over de media-aandacht voor Fairtrade, maar adviseert wel Teylingen Fairtrade wel om meer te doen met sociale media. Daarop is het tot nu toe te beperkt zichtbaar.

In december 2023 moet de werkgroep voor verlenging van de titel weer een aanvraag doen.

Uit de krant