Stan Geurds als midvoor in een fysiek duel.
Stan Geurds als midvoor in een fysiek duel. Foto: pr./Suzanne Kuijvenhoven

Winnende doelpunt waterpoloërs ZVS in laatste seconde

Sport Sassenheim

Sassenheim • Het eerste herenteam van Zwemvereniging Sassenheim won zaterdag 19 februari de thuiswedstrijd tegen Rotterdam met een score van 9-8. 

Maar liefst drie spelers uit de selectie konden door omstandigheden niet meedoen met de wedstrijd. Met acht spelers moesten ze de nummer vijf van de ranglijst bestrijden. De heren zaten direct goed in de wedstrijd, wat leidde tot een voorsprong van 8-6 in de laatste periode. Meerdere spelers hadden twee uitsluitingen en konden zich niet nog een overtreding permitteren. Daarnaast kon het team niet door wisselen, waardoor Rotterdam drie minuten voor het einde 8-8 op het scoreboord zette.

De jonge thuisploeg leek rijp voor de sloop, maar Rotterdam kon niet doordrukken. De wedstrijd leek op een gelijkspel te eindigen toen de doelman Gerrit Versluijs vijftien seconden voor het einde van de wedstrijd in balbezit kwam. Hij bracht de bal naar de middenlijn waardoor een Rotterdamse verdediger hem aanviel. Versluijs passte de bal naar Rens Geurds die vlak voor de zoemer in een vloeiende beweging de 9-8 tegen de touwen joeg. “Onderweg werd de bal nog door een verdediger aangeraakt, waardoor de keeper kansloos was. Anders had dit doelpunt niet gevallen en hadden we niet gewonnen”, aldus de matchwinnaar.

Met maar liefs 21 punten uit tien wedstrijden is de doelstelling handhaving in de tweede klasse al bijna gehaald door de heren van Sassenheim.

Uit de krant