De nieuwe huiseigenaren krijgen de sleutel van Ingeborg de Jong (Timpaan), André van Rhijn (Van Rhijn Bouw) en wethouder Marlies Volten (r). | Foto: pr.
De nieuwe huiseigenaren krijgen de sleutel van Ingeborg de Jong (Timpaan), André van Rhijn (Van Rhijn Bouw) en wethouder Marlies Volten (r). | Foto: pr. Foto: pr.

Sleutels voor kopers Park Overteylingen

Algemeen Sassenheim

Sassenheim • Na anderhalf jaar bouwen worden de huizen in Park Overteylingen opgeleverd. Op donderdag 17 februari werd de symbolische eerste sleutel uitgereikt aan de kopers van een hoekwoning. In totaal komen er 136 huur- en koopwoningen in de nieuwe wijk.

Woningbouwplan Park Overteylingen is een nieuwe eigentijdse woonwijk geworden met veel groen in de wijk zelf, grenzend aan agrarisch gebied. De naam is ontleend aan het adellijke Slot Sassenheim. De nieuwe wijk, met in totaal 136 woningen en appartementen, is een mix van huur- en koopwoningen. De woningen zijn voorzien van isolatie, zonnepanelen, een warmtepomp zorgt voor een gasloze woning en de woningen zijn allen voorzien van vloerverwarming en gebalanceerde ventilatie. 

Wethouder Marlies Volten: “De bouw van de wijk is voorspoedig verlopen en het is een mooie wijk geworden met energiezuinige en duurzame woningen. Het is in deze tijd van krapte op de woningmarkt heel mooi dat, naast de koopwoningen, in de wijk ook 26 sociale huurwoningen en 20 woningen in de middeldure huur zijn gerealiseerd. Ik feliciteer de ontwikkelaars met het mooie resultaat en wens de bewoners heel veel woonplezier op deze mooie plek in Sassenheim!’”

Uit de krant