Afbeelding
Foto: pixabay

Precariobelasting in Teylingen voor 2021 vervalt

Politiek Teylingen

Teylingen • Het college van B&W heeft besloten de gemeenteraad voor te stellen om horecaondernemers in Teylingen over het afgelopen jaar geen precariobelasting te laten betalen voor vergunde terrassen. Dit voornemen heeft het college van B&W omdat de coronacrisis de horecaondernemers de afgelopen tijd hard heeft getroffen. 

“Om de ondernemers tegemoet te komen is de afgelopen twee seizoenen de mogelijkheid geboden om de terrassen uit te breiden zonder dat daarvoor betaald hoefde te worden”, aldus wethouder Marlies Volten (financiën). “Daarnaast is langdurig uitstel van betaling verleend en waren er ondersteuningspakketten van de rijksoverheid.” 

Verder ondersteunen

Gezien de lange sluiting van de horeca over 2021 wil het college de horeca nog verder ondersteunen. Daarom heeft het college van Teylingen het voornemen de Verordening precariobelasting 2021 achteraf te wijzigen door precariobelasting voor vergunde terrassen te verlagen naar nul, met terugwerkende kracht tot 1 januari 2021.

Minder bezoekers

“Horecaondernemers hebben beperkte mogelijkheden gehad om hun terrassen te openen”, aldus wethouder Volten. “De lange sluiting tijdens de lockdown, de beperkte openingstijden en de anderhalve meter, hebben er aan bijgedragen dat er aanzienlijk minder bezoekers zijn geweest.”

Rechtvaardig

In 2020 is de heffing ook verlaagd naar nul. Het college wil consistent handelen en vindt het rechtvaardig dat de heffing ook voor afgelopen jaar op nul wordt gezet. Het college zal de gemeenteraad hiertoe een voorstel voorleggen voor de raadsvergadering in mei. 

Uit de krant