Nick Pikaar scoort zijn 700ste doelpunt in de Korfbal League.
Nick Pikaar scoort zijn 700ste doelpunt in de Korfbal League. Foto: pr./René van Dam

TOP verliest belangrijk duel

Sassenheim • In wat een sleutelduel werd genoemd voor zowel TOP/LITTA als Dalto/Klaverblad Verzekeringen is het TOP niet gelukt om de punten mee naar Sassenheim te nemen. In een wedstrijd waarin TOP stijf van de zenuwen leek te staan en maar liefst vier strafworpen miste, vocht het nog puntloze Dalto voor de laatste kans. Dalto deed dit met succes, want TOP dat niet bij machte was het spel te maken werd op bijna alle fronten afgetroefd.

In een ongewijzigde opstelling begon TOP in Driebergen tegen een Dalto dat vocht voor de allerlaatste kans om aan te haken. In wedstrijd waar gelukkig weer veel publiek mocht zijn was het een wedstrijd waar de druk voor beide ploegen zichtbaar was. Dalto ging daar het beste mee om en nam al snel een voorsprong. TOP oogde heel onrustig, had weinig afvang en miste een strafworp om gelijk te komen. Thomas Tiggelman schoot even later wel de 1-1 binnen. Dit was de laatste keer dat er een gelijke stand op het scorebord stond. Dalto liep uit naar 3-1 voordat Milou Schuiling iets terug kon doen. Dalto had veldoverwicht en ging vol de strijd aan voor iedere bal. TOP kon het spel geen moment maken, maakte plaatsfouten en was de bal regelmatig na 1 schot weer kwijt. De ploeg en dat was zeker ook de verdienste van Dalto had te veel moeite om goede aanvallen op te zetten. Steeds als TOP aan kon haken werd de aansluiting gemist, mede doordat op cruciale momenten strafworpen werden gemist. Mooi was nog wel de 4-3 van Nick Pikaar die daarmee zijn 700e goal in de Korfbal League scoorde. Verdedigend deed TOP het wel prima, maar het scoren van goals ging te moeilijk. Er werd door beide ploegen niet heel veel gescoord, maar Dalto had met name in Lotte van Montfoort wel een dame met een zuiver schot en zij scoorde voor rust al 4 keer. De kleedkamers werden opgezocht met een 13-7 voorsprong voor Dalto.

Na rust voerde coach Leon Braunstahl wat vakwissels toe en die hadden effect. Stan Postma viel goed in. Het ging beter draaien en na een doelpunt van Barbara Brouwer zette TOP de achtervolging in. In vooral die eerste fase na rust was TOP beter en kon het veel herhalen en lange aanvallen opzetten. De ploeg, aangemoedigd door het publiek, geloofde er weer in. Jimmy Swikker scoorde de eerste strafworp en met goals van Barbara Brouwer (2) en Frank Mostard kwam TOP terug naar 15-12. Er hing meer in de lucht, maar een goede wissel aan Dalto-zijde leverde gelijk een benutte strafworp op. Met nog 5 minuten op de klok was de stand 16-13. Bij TOP zakte het spel helaas weer weg en Dalto bleef knap overeind. Een mooie Dalto-goal van afstand betekende definitief de overwinning. Dalto won verdiend met 19-15. Voor TOP een hele zure en dure nederlaag, want in de wedstrijden die nog gaan komen zal vooral het rendement flink omhoog moeten wil de ploeg een kans maken op directe handhaving.

Doelpunten: Jimmy Swikker (5), Frank Mostard (3), Barbara Brouwer (3), Thomas Tiggelman (2), Milou Schuiling en Nick Pikaar.