Voetbalsters op karakter langs FC Rijnvogels

Sassenheim • Na tweeënhalf jaar stond zaterdag eindelijk de Duin- en Bollenstreek derby bij de vrouwen Ter Leede – FC Rijnvogels weer op het programma. Een wedstrijd met veel sentimenten en veel bekenden over en weer. FC Rijnvogels draait tot nu toe een goed seizoen en Ter Leede probeert langzaam weer omhoog te klimmen na een matige periode.

Op een zonnig Roodemolen had FC Rijnvogels direct de overhand. Ter Leede probeerde met een verzorgde opbouw te spelen maar de gasten uit Katwijk hadden hun huiswerk goed gedaan en zette direct druk op de achterste lijn van Ter Leede waardoor vaak al op eigen helft balverlies werd geleden. Al na 8 minuten strafte FC Rijnvogels via Jenny Harders een foute pass in de opbouw genadeloos af. Alleen voor doelvrouw Wendel van Riemsdijk schoof zij de bal beheerst in de verre hoek. Ondanks deze tegenvaller bleef Ter Leede volharden in haar eigen spel de druk volledig op het eigen doel bleef. Na 30 minuten liet FC Rijnvogels de teugels wat vieren wat door de rood gelen zeer effectief werd afgestraft. Na de eerste vlot lopende aanval kon linksbuiten Justine Jansen de bal fraai over de Katwijkse doelvrouw Kimberley Steen krullen en vlak voor de rust werd een voorzet van dezelfde speelster door Julie van der Berg tot een doelpunt gepromoveerd. Hierdoor ging Ter Leede tegen de verhoudingen in met een 2-1 voorsprong rusten.

In de tweede helft had Ter Leede de zaken organisatorisch beter op orde. De wedstrijd was hierdoor meer in overwicht ook omdat FC Rijnvogels het conditioneel niet meer kon opbrengen om hoog druk te zetten. Ex-Ter Leede speelster Kitty Susan, die in de eerste helft vaak de lijnen kon uitzetten, werd door het middenveld van Ter Leede kort gehouden waardoor zij niet meer tot haar normale niveau kon komen. Buiten een goede vrije trap, prima verwerkt door van Riemsdijk kon FC Rijnvogels geen potten meer breken. Ter Leede streed als een team en kon uit een corner via een kopbal van Nina de Letter de voorsprong uitbreiden en de wedstrijd op slot gooien.

Qua voetbal een tegenvallende wedstrijd met een goed eindresultaat voor de vrouwen uit Sassenheim waardoor de onderste regionen verlaten konden worden.