Afbeelding
Foto: pr./Suzanne Kuijvenhoven

Rode kaart nekt waterpoloërs ZVS tegen titelkandidaat

Sport Sassenheim

Sassenheim • Het eerste herenteam van Zwemvereniging Sassenheim verloor afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen de Zeeuwse Kust in Vlissingen met 15-12.

Bij verre uitwedstrijden kan coach Geert Lambers geen beroep doen op enkele ervaren krachten. Titelkandidaat Vlissingen moesten de heren dus bestrijden met slechts acht basisspelers. De jonge ploeg uit Sassenheim heeft net als de thuisploeg pas een keer verloren dit seizoen. Een gewaagde tegenstander dus. De wedstrijd begon uitstekend. Verdedigend zat het bij Sassenheim goed dicht en omdat de heren hun kansen goed benutten stonden ze halverwege de derde periode voor met een score van 6-7.

Een stevig midvoorduel werd de promovendus uit de Bollenstreek fataal: Rob Lambers zou een slaande beweging met zijn hoofd gemaakt hebben en moest het water verlaten. Zonder midvoor en dus zonder wissels knokte de ploeg zich naar een stand van 10-10 na drie periodes. Na een derde uitsluiting van Stan Geurds was het op bij de Sassenheimse ploeg en kon de Zeeuwse Kust nog uitlopen naar een eindstand van 15-12. Geert Lambers wilde de wedstrijd na afloop positief inzien: “De jongens hebben geweldig gespeeld. Ze lieten zien dat onze hoge plaats op de ranglijst terecht is. Zonder wissels vier minuten met een man minder spelen en dan niet opgeven. Hopelijk valt de schorsing van Rob mee. Gelukkig zijn er beelden waarop niks ernstigs te zien is.”

Uit de krant