Een minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Foto: pr./René van Dam

TOP verder in de problemen na verlies tegen KCC

Sassenheim • Er had zoveel meer ingezeten en dat was ook noodzakelijk in de strijd om niet te degraderen. TOP startte echter veel te slap en kon een vroege achterstand niet meer goedmaken.

Bij TOP waren Nick Pikaar en Frank Mostard van vak gewisseld. Dit pakte vooral voor Pikaar heel goed uit, want bijna als vanouds wist hij de mooiste goals te maken en werd topscorer met 7 goals. Het andere aanvalsvak had moeite om de juiste combinaties te vinden en dit vak scoorde voor rust slechts 2 keer. Na de snelle 0-4 scoorde Maayke Brouwer de eerste goal voor TOP en leek de storm van KCC wat uitgeraasd. TOP ging beter spelen, maar had nog steeds teveel moeite om tot scoren te komen. De enige die zich daarin kon onderscheiden was Nick Pikaar die TOP daarmee enigszins in de race hield. Vooral de 7-8 was een prachtige, na een splijtende pass van vakgenoot Thomas Tiggelman. TOP had op dat moment door moeten drukken, maar dat lukte helaas niet en KCC liep met mooie goals weer uit naar 7-11. Goals van Tiggelman en Pikaar (zijn vierde) bepaalden de ruststand op 9-12.

Inhaalrace

Na rust opende KCC wederom weer de score en met twee snelle goals van Pikaar bleef TOP in de wedstrijd: 11-13. De fase daarna werd er gewisseld, kwamen Stan en Demi Postma in het veld en ging Frank Mostard naar het ander vak. Barbara Brouwer verliet korte tijd het veld voor een blessurebehandeling. De wissel van Mostard pakte goed uit, want de doelpunten vielen nu wat gemakkelijker. KCC bleef echter goed in de wedstrijd, heerste in de rebound en benutte de kansen die werden gecreëerd. Zo kon KCC uitlopen naar 13-20 en de wedstrijd was gespeeld. In de laatste tien minuten kreeg Thijs van der Zaag de kans om zijn aanvallende kwaliteiten te laten zien. Deze kans greep hij met beide handen aan, want zijn eerste schot was gelijk raak. Het publiek ging bij 16-21 nog een keer achter de ploeg staan en eindelijk liet de ploeg van Leon Braunstahl zien waar het wel degelijk toe in staat is. Het leveren van heel veel strijd en dat werd beloond met een hele knappe inhaalrace en vooral ook goals, want bij het eindsignaal en de laatste prachtige goal van Van der Zaag (alweer zijn vierde) stond er een 20-21 eindstand op het scorebord. De inhaalrace was net niet voldoende geweest en te laat ingezet, maar de manier waarop geeft nog hoop voor de komende drie wedstrijden die gewonnen moeten worden, te beginnen tegen Blauw Wit.

Doelpunten: Nick Pikaar (7), Frank Mostard (4), Thijs van der Zaag (4), Julia Schuiling (2), Milou Schuiling, Thomas Tiggelman en Maayke Brouwer