Afbeelding

Opnieuw winst voor Ter Leede vrouwen

Sport Sassenheim

Sassenheim • De vrouwen van Ter Leede hebben afgelopen zaterdag een verdiende overwinning behaald op de vrouwen van Eldenia uit Arnhem. Het was de derde opeenvolgende overwinning van de rood gelen.

Op het zeer zonnige sportpark nam Ter Leede direct het initiatief en binnen drie minuten verscheen linkerspits Justine Jansen alleen voor de doelvrouw, haar inzet was te slap en een makkelijke prooi voor de sluitpost. Eldenia speelde zich hierna beter in de wedstrijd. Een weggeven corner werd ingedraaid bij de eerste paal en Wendel van Riemsdijk half verwerkt, de afvallende bal verdween via een kluts in het doel van Ter Leede. 1-0. Hierna ontspon zich een gelijk opgaande wedstrijd waarbij de vrouwen van Ter Leede grossierde in onnodig balverlies. Te vaak werd opgebouwd vanuit het centrum terwijl er grote ruimtes lagen aan de buitenkant, met name Nina de Letter werd te weinig in het spel betrokken. Na een half uur kregen de gasten uit Sassenheim de overhand en moest Eldenia zich beperken tot verdedigen. Een aanval over links werd voorgezet en na een overstapje van spits Romy van Beelen kon de geheel vrijstaande Nina de Letter de gelijkmaker aantekenen, (1-1) Ter Leede kreeg hierna genoeg mogelijkheden om met een voorsprong te gaan rusten maar faalde in de afwerking.

Na rust een wedstrijd die op en neer golfde, aan beide kanten werden wat kansjes gecreëerd. De verdedigingen bleven zonder veel moeite overeind. Tot oplichting van Ter Leede kwam een afstandsschot van Eldenia via de lat terug in het veld en kon worden weggewerkt. Vlak voor de het verstrijken van de 90 minuten kreeg Ter Leede en corner. Noelle Opdam plaatste deze perfect op het hoofd van spits Romy van Beelen die de doelvouw van Eldenia kansloos liet (1-2). Ter Leede speelde hierna de resterende tijd zonder problemen uit en kon met drie punten in de tas de thuisreis naar Sassenheim aanvaarden.