Afbeelding
Foto: VBW

Mijn advies aan de nieuwe gemeenteraad

Politiek Teylingen

Teylingen • Op 16 maart 2022 zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad. In deze wekelijkse rubriek vertellen inwoners van Teylingen waar de nieuwe gemeenteraad aandacht aan moet besteden.

Deze week: Els de Vroomen (62) uit Sassenheim

“Als dochter van een bollenkweker, geboren en getogen in Warmond, ging ik als 19-jarige op kamers in Den Haag om daar opgeleid te worden tot maatschappelijk werker. Ik werkte bij verschillende instellingen voor Jeugdzorg en doe dat nog steeds. Na zestien jaar kwam ik met m’n toenmalige vriend terug naar m’n geboortestreek om in Sassenheim te gaan wonen. Daar groeide onze zoon op, die inmiddels in Leiderdorp woont.” 

“De gemeente vraagt aan inwoners de tegels in hun tuin te verruilen voor groen. Mooi idee, want natuur is goed voor ieders welzijn. Maar laat de gemeente het goede voorbeeld geven. Het lijkt er nu op dat sommige partijen meer oog hebben voor de automobilisten. Geld uitgegeven aan verbeteringen van wegen en parkeermogelijkheden mag, maar NIET als dat ten koste gaat van onze natuurlijke leefruimte!”.


“Nog zoiets: volkstuintjes en paardenweitjes tussen de bollenvelden zouden weg moeten om zogenoemde verrommeling tegen te gaan. Maar tegelijkertijd verschijnen in datzelfde gebied grote vrijstaande huizen die het zicht op de karakteristieke bollenvelden wegnemen. Sommige partijen lijken bewust te kiezen voor de bouw van dure woningen. Terwijl ze in hun verkiezingsprogramma iets anders suggereren.”



Beste raadsleden,

- Zorg dat niet de projectontwikkelaar maar de gemeente bepaalt! Dus maak strengere afspraken met de ontwikkelaars over het soort woningen. Denk aan je eigen inwoners en kies vooral voor kleinere, betaalbare koop- en huurwoningen; voor starters en voor doorstromende senioren. 

- Geef jongeren die geen lid zijn van een vereniging mogelijkheden om met elkaar te zijn. Maak meer plaats voor bijvoorbeeld trapveldjes, voetbalkooien, tafeltennistafels of fitness-parcourtjes. Het liefst met een stukje natuur erbij.

- Laat vaker mondeling en schriftelijk van je horen. Niet alleen in verkiezingstijd. Zoek nieuwe manieren om inwoners te vertellen wat je keuzes zijn en reageer op hun weerwoord. Publiceer zelf af en toe iets in de huis-aan-huisbladen. 

Dit was de negende en laatste aflevering van deze rubriek.

Uit de krant