Afbeelding
Foto: pr.

Gratis bomen ophalen bij drive through Menneweg

Algemeen Sassenheim

Sassenheim • Op vrijdag 11 maart geeft Plan Boom met diens partners 2.000 bomen weg in Sassenheim. Dus wil jij een boom planten om je tuin, wijk, buurt, schoolplein of bedrijventerrein te vergroenen, kom dan een zaailing ophalen. Het gaat om bomen die door vrijwilligers zijn geoogst omdat ze op een andere plaats niet konden groeien. Zo gaan ze van een kansarme naar een kansrijke plaats.

Deze zaailingen zijn geoogst in het kader van de landelijke campagne Meer Bomen Nu in Sassenheim en omgeving door de vrijwilligerswerkgroep van Stichting MEERGroen. 

Op vrijdag 11 maart is tussen 13.30 en 16.00 uur een drive-through bij het uitkijkpunt aan de Menneweg in Sassenheim. De bomen kunnen hier opgehaald worden. Het gaat om inheemse boomsoorten, zoals de wilg, els en esdoorn, en zijn tussen de 50 en 200 centimeter hoog.

Na het bomenseizoen wordt er op de plek van de uitdeelhub een bloemenweide aangelegd en wordt het 3 ha terrein ecologisch beheerd door Stichting Emergence in samenwerking met de gemeente en een werkgroep in oprichting. Hierbij meehelpen kan door een aanmelding via info@stichtingmeergroen.nl. 

Uit de krant