De kandidaten van de Lijst Schenk.
De kandidaten van de Lijst Schenk.

Lijst Schenk 9: Trots op Teylingen

Algemeen

Ingezonden: Naar aanleiding van een advertentie in de Teylinger van 9 maart, geeft Lijsttrekker Milan Schenk van Lijst 9 de volgende reactie.

“Wij zijn zeer ontstemd over de advertentie die wij woensdagochtend aantroffen in De Teylinger. Het bericht circuleerde dinsdag al op Twitter, maar dat dit nu ook in de krant zou staan, hadden wij niet voor mogelijk gehouden. 

Het gaat om een bericht geschreven door de zogenaamde onafhankelijke journalist Piet van der Vooren. Een bericht over Lijst Schenk, bij de verkiezingen van Teylingen straks terug te vinden op Lijst 9. Van onafhankelijke journalistiek is in ieder geval absoluut geen sprake, want al sinds de bekendmaking van onze deelname aan de lokale gemeenteraadsverkiezingen voert deze man een persoonlijke hetze richting onze partij. 

Lijst Schenk omschrijft zichzelf als een conservatief-rechtse partij die wil strijden voor een zo eerlijk mogelijke democratie. Ons geluid was er nog niet in Teylingen en daarom zijn we blij dat veel mensen zich nu ook op lokaal gebied kunnen identificeren met een partij. Dat merken we aan de enthousiaste reacties, waardoor er bij ons ontzettend veel vertrouwen is om straks een fantastisch resultaat neer te zetten bij de verkiezingen.
 

Als rechts georiënteerde partij hebben wij overeenkomsten in ideeën met landelijke partijen die zich ook in dit gebied bevinden. Partijen als JA21, BBB, PVV, BVNL en FvD. Logischerwijs retweeten en liken onze kandidaten dan ook wel eens tweets van deze partijen op Twitter, gewoon omdat ze qua gedachtegoed dicht bij onszelf staan. 

Het moment dat meneer Van der Vooren ook maar iets voorbij ziet komen bij één van onze kandidaten, zijn wij ineens ‘FvD-adepten’ of een afdeling van die partij. Bijzonder want wij zijn Lijst Schenk (Lijst 9). Een lokale partij met eigen ideeën en standpunten en we hebben geen enkele connectie met een landelijke partij. Ondanks dat meneer Van der Vooren het ons nog nooit persoonlijk heeft gevraagd, heeft hij zijn negatieve (voor)oordeel over ons al heel lang staan. 

Vandaag heeft hij dat op een bizarre manier geuit, door een advertentie van een halve pagina in De Teylinger te kopen met een oproep om niet op ons te stemmen. Hij beschuldigt ons van het verpesten van de constructieve samenwerking met alle partijen, wanneer wij minimaal één zetel in de gemeenteraad halen. Ook zou FvD ons grote voorbeeld zijn en nummer 2 Bart-Jan Spelt en ondergetekende innig bevriend zijn met deze Kamerleden. Verwijten die nergens op slaan en niet waar zijn. Het is compleet uit de lucht gegrepen en onverklaarbaar hoe hij aan deze informatie komt. 

Met verbazing hebben wij dan ook gereageerd op deze ‘advertentie’. Lijst Schenk vindt het een absolute bedreiging van de democratische vrijheid dat dit soort berichten zomaar gedeeld kunnen worden. Wij betreuren het dan ook ten zeerste dat hij ons zo vlak voor de verkiezingen in een slecht daglicht stelt en al lange tijd bezig is met een haatcampagne aan ons adres. 

Via deze weg wil ik als lijsttrekker en oprichter van deze partij duidelijk maken dat de woorden van meneer Van der Vooren NIET waar zijn. Wij balen van zijn acties en deze oneerlijke manier. 

Wij zijn nog altijd vol vertrouwen richting de verkiezingen. Wij laten ons niet van de wijs brengen en doen er ook in deze laatste week alles aan om op 16 maart zo veel mogelijk stemmen te ontvangen. Samen met u gaan we voor een Teylingen om trots op te zijn.” 


Milan Schenk, lijsttrekker lijst Schenk

Uit de krant