Afbeelding
Foto: PR

Gemeente komt ondernemingen en verenigingen financieel tegemoet

Politiek Teylingen

Teylingen • De gemeente Teylingen zet een rijksbijdrage in om ondernemingen, verenigingen en stichtingen financieel tegemoet te komen bij de controle op coronatoegangsbewijzen (CTB). De Rijksoverheid heeft het geld specifiek voor dit doel aan gemeenten beschikbaar gesteld. Vorig jaar werd deze regeling ook al geboden voor verenigingen en stichtingen. In aanvulling hierop kunnen nu ook ondernemingen een aanvraag indienen. Ondernemingen, verenigingen en stichtingen die in de periode van 1 januari tot 26 maart 2022 hiervoor kosten maken of hebben gemaakt die voor vergoeding in aanmerking komen, kunnen aanspraak doen op deze regeling.

Voor de ondernemingen geldt, dat zij daarnaast ook nog over de periode van 22 september 2021 tot en met 31 december 2021 een aanvraag kunnen indienen voor de kosten die zijn gemaakt voor de controle op de coronatoegangsbewijzen. De verenigingen en stichtingen hebben hiervoor al eerder gelegenheid gehad.

Hoe werkt het?

Elke onderneming, vereniging of stichting in Teylingen die kosten heeft gemaakt voor controle op het CTB, kan online een aanvraag indienen via de gemeentelijke website www.teylingen.nl. De kosten moeten gemaakt zijn voor de toegangscontrole bij activiteiten die in de gemeente Teylingen hebben plaatsgevonden. De Gemeente Teylingen heeft een regeling opgesteld waarin de voorwaarden voor toekenning staan en de manier waarop de aanvraag online kan worden ingediend.

De aanvrager kan op grond van deze regeling maximaal 4.000 euro terugvragen voor gemaakte kosten voor controle op het CTB. In totaal kunnen de uit te keren bedragen nooit meer zijn dan de Rijksbijdrage die de gemeente ontvangt. De ingediende (te maken) kosten moeten duidelijk in verband staan met het naleven van de tijdelijke regeling “maatregelen COVID-19”. Te denken is aan de inhuur van ondersteunend personeel voor de controle op CTB in de vorm van professionele beveiliging, inzet van vrijwilligers of aangeschafte scanapparatuur.

Aanvraagtermijn

De subsidie kan vanaf nu tot en met 18 maart 2022 online worden aangevraagd. De voorwaarden zijn ook te lezen op de website van de gemeente www.teylingen.nl

Voor vragen kan een e-mail gestuurd worden naar corona@hltsamen.nl

Uit de krant