Afbeelding
Foto: pr

75-jarig Bloemencorso Bollenstreek presenteert praalwagenontwerpen

Algemeen Regio

Regio • Tijdens een sneak preview op vrijdagavond 11 maart heeft Bloemencorso Bollenstreek een reeks prachtige praalwagenontwerpen gepresenteerd. Deze vormen de basis van het 75-jarig Bloemencorso Bollenstreek dat deze lente door de streek rijdt. De sneak preview vond plaats bij Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden en werd bijgewoond door praalwagenadoptanten, stekersverenigingen, stakeholders en bestuur en leden van de corsocommissies. 

Aangevangen werd met een spetterend optreden van twee jeugdgroepen van MLX Musical & Dance dat helemaal in het teken van het corso stond. Aansluitend werden de praalwagens gepresenteerd en namen presentatoren Johan Overdevest en Monique D’Elia met corsovoorzitter Willem Heemskerk de laatste corsonieuwtjes door. Heemskerk zei onder andere het geweldig te vinden dat het corso weer mag rijden, zeker tijdens het 75-jarig jubileumjaar: “Een aantal praalwagens dateren nog van het afgelaste corso in 2020 en daar zijn nog enkele nieuwe praalwagens aan toegevoegd. Vanwege de toestand in de wereld hebben we alleen wel afscheid genomen van het oorspronkelijke corsothema Celebrating Freedom. Daarvoor in de plaats is het nu Celebrating Memories wat naadloos aansluit bij ons corsojubileum.”

Walvis
De praalwagenontwerpen zagen er prachtig uit en varieerden van het ‘Ontpoppen tot een Vlinder’ van de gemeente Hillegom tot ‘Met je hoofd in de wolken’ van corsogroep KAVB Noordwijkerhout, ‘Noordwijk omarmt’ van de gemeente Noordwijk, ‘De geschiedenis van Holland’ van de gemeente Teylingen en ‘De mythe van de Witte Zwaan’ van de gemeente Lisse. Dit is slechts een kleine greep uit de ontwerpen, maar veelbelovend over wat we kunnen verwachten! En omdat 75 jaar corso wordt gevierd maken W.S. Warmenhoven, Hillegom Marketing en Gemeente Hillegom het mogelijk dat ook ‘De Walvis’ in het corso zal meerijden. Dit is een eerbetoon aan de Hillegomse kweker Willem Warmenhoven die in 1947 met de allereerste corsowagen ‘De Walvis’ de aanjager is van het hedendaagse Bloemencorso Bollenstreek.
Het 75ste Bloemencorso Bollenstreek rijdt op zaterdag 23 april weer van Noordwijk naar Haarlem. Het Lichtjescorso en de officiële opening vinden plaats op de avond ervoor in Noordwijkerhout. Kijk voor meer informatie op www.bloemencorso.info.

Uit de krant