Afbeelding
Foto: pr.

NLdoet bij ‘s Heeren Loo een succes

Algemeen Sassenheim Voorhout

Sassenheim/Voorhout • ’s Heeren Loo heeft op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart met vijftig activiteiten meegedaan aan NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. 

In Noordwijk en omstreken bijvoorbeeld werd veel in de tuin gewerkt en werden bloembakken gemaakt. In Sassenheim werd een fijne voorjaarswandeling met cliënten gemaakt. Ook was er een overheerlijke high tea voor de bewoners van de Dirck Verhagenstraat in Voorhout. Ageeth Ouwehand, lid van de raad van bestuur schoof aan bij deze high tea en sprak uitgebreid met de bewoners, aanwezige verwanten, vrijwilligers en medewerkers. 

Vriendschapsband

‘Een vrijwilliger kan bij ’s Heeren Loo van alles doen, van een wandeling of fietstochtje maken, tot de bus naar de kerkdienst rijden. Vaak ontstaat er een vriendschapsband tussen de cliënt en vrijwilliger die voor beide waardevol kan zijn. Op deze dag zetten we graag de vrijwilligers even in het zonnetje en geven we nieuwe vrijwilligers een laagdrempelige kans om te kijken of vrijwilliger worden iets voor hen is.’ 

Kloppend hart

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van veel sociaalmaatschappelijke organisaties. Ook bij ’s Heeren Loo kunnen ze niet zonder onze vrijwilligers. De twee NLdoet dagen waren de ultieme kans voor nieuwe vrijwilligers om kennis te maken met de organisatie én cliënten. Maar ook nu zijn vrijwilligers meer dan welkom. Ook vrijwilliger worden? Meld je bij mascha.bullens@sheerenloo.nl.

Uit de krant