Afbeelding
Foto: pr.

Lekker lezen, tips van de bieb!

Algemeen Regio

bieb • Elke dag maken we keuzes. We nemen beslissingen die weinig impact hebben, maar ook maken we keuzes die ons leven een totaal andere wending geven. Deze maand staat in het teken van ‘Kiezen’; achtstegroepers besluiten naar welke middelbare school ze gaan en we mogen kiezen wie we in de gemeenteraad willen.

Sietske Kroon, Programmamanager bij de Bibliotheek Bollenstreek, tipt deze maand boeken waarin de hoofdpersonen dappere keuzes maken waarmee hun leven een drastische wending neemt.

Middernachtbibliotheek | Matt Haig

Hoe zag je leven er nu uit als je wel bij je ex was gebleven? Of als je wel aan de Olympische Spelen had meegedaan? Nora worstelt met deze vragen en is bang dat ze steeds de verkeerde keuzes maakt. Dan belandt ze in de Middernachtbibliotheek waar elk boek haar een inkijkje geeft in het alternatieve leven dat ze had kunnen leiden.

Een boek om bij weg te dromen en je af te vragen of er inderdaad parallelle universums zijn waar jouw ‘andere levens’ zich afspelen.

De Keuze: Leven in vrijheid | Edith Eva Eger

Ze wordt ook wel de ballerina van Auschwitz genoemd; Edith Eger. Op haar negentigste schreef ze haar levensverhaal op papier. Oorlogsslachtoffer, danseres en psycholoog. Een bijzondere vrouw met een onwaarschijnlijk verhaal. Ze beschrijft haar oorlogservaringen en hoe ze uiteindelijk als psycholoog veel mensen heeft weten te helpen.

Een verhaal over een leven dat uitzichtloos lijkt, maar zich door dappere keuzes ontvouwt tot een mooi en inspirerend bestaan.

Hard Land | Benedict Wells

Een coming of age verhaal over de vijftienjarige Sam die opgroeit in de jaren 80. Luisterend naar de hits van Electric Light Orchestra beleeft hij een geweldige zomer waarin hij de wereld ontdekt en, ondanks een groot verlies, zijn weg vindt naar volwassenheid.

Het boek leest als een film in de stijl van ‘The Breakfast Club’. De sfeer, de muziek en de levendig beschreven personages maken dit boek een must-read!

Uit de krant