Afbeelding
Foto: Wim Siemerink

Bijeenkomst over nieuwbouwijk Nieuw Boekhorst

Algemeen Voorhout

Voorhout • Nieuw Boekhorst is een geplande woningbouwlocatie aan de rand van Voorhout. De gemeente Teylingen en zes marktpartijen werken samen aan de ontwikkeling. Tijdens de bijeenkomst op woensdag 23 maart presenteren zij de ‘concept gebiedsvisie’. Dit laat zien hoe de nieuwe wijk er op hoofdlijnen uit gaat zien.

Om tot een goed plan voor Nieuw Boekhorst te komen, is ingezet op participatie met de omgeving. Dit zijn (onder andere) omwonenden, belangenorganisaties, de gemeenteraad, de provincie en het Hoogheemraadschap. Het doel is dat alle belanghebbenden tijdens het hele proces goed op de hoogte zijn van de ontwikkelingen en op de juiste momenten kunnen meedenken en -praten over de nieuwe woonwijk. 

De afgelopen twee jaar is op verschillende momenten contact geweest met de omgeving: informatieve webinars, digitale meedenktafels, enquêtes, één-op-één gesprekken en sessies met de gemeenteraad. De kansen, zorgen en ideeën die zijn opgehaald, zijn belangrijke input geweest voor de concept gebiedsvisie. 

Presentatie gebiedsvisie

Op woensdag 23 maart om 19.30 uur is de volgende bijeenkomst over Nieuw Boekhorst. Tijdens deze avond wordt de concept gebiedsvisie gepresenteerd. Onderwerpen zijn het woonprogramma, de openbare ruimte (inclusief groen en water) en duurzaamheid. Er wordt toegelicht welke stappen de afgelopen periode zijn genomen en op welke manier inbreng uit eerdere participatiemomenten een plek heeft gekregen. 

Deelnemers kunnen tijdens en na de bijeenkomst vragen stellen over de concept gebiedsvisie. Ook kun je als deelnemer reageren op bepaalde thema’s, zodat dit kan worden meegenomen in de definitieve gebiedsvisie. 

De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkeling van Nieuw Boekhorst: omwonenden, potentiële toekomstige bewoners of andere belanghebbenden. Door de grote belangstelling is het alleen nog mogelijk om de bijeenkomst digitaal te volgen. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via www.nieuwboekhorst.nl

Uit de krant