Foreholte trekt overwinning over de streep

Sport Voorhout

Voorhout • Foreholte schoot in deze wedstrijd uit de startblokken. Na een aantal matige prestaties was de ploeg in hoge mate voornemens om de drie hele belangrijke punten mee terug naar de Elsgeest te nemen. Het leidde tot een mogelijkheid voor Ruben Hoijer, die in kansrijke positie overschoot. Eigenlijk was de ploeg uit Voorhout negentig minuten lang, plus extra tijd, de bovenliggende partij.

Was het de kracht van de Voorhouters, dan wel de ballast die de doordeweekse wedstrijd voor ASC meebracht, feitelijk kon de ploeg van trainer Neuteboom geen enkele keer aantonen voor een resultaat te gaan. Zeker, het meer dan ondermaatse veld zou de mogelijkheid kunnen geven dat de bal, puur toevalligerwijs buiten de Voorhoutse controle, voor een schietgrage Oegstgeester voet zou caramboleren, maar als dat de doelstelling gaat worden dan is dat toch een uiterst bedenkelijk gegeven.

Logischerwijs was er daardoor meer strijd dan dat er sprake was van mooi voetbal. ASC trok zich terug op eigen helft en liet Foreholte proberen er het beste van te maken. Al te veel kansen leverde dat geploeter niet op. De net teruggekeerde centrale verdediger Tjeerd van der Zwaan moest al snel geblesseerd de akker verlaten voor Guido Drewes. De Voorhouters verbleven voortdurend op de ASC-helft, maar waren opgelucht dat de toverkopbal van Winne Meijer en de lage schuiver voorlangs van Alex Iliopoulos geen doel troffen.

Na rust speelde een ongewijzigd Foreholte nog doelgerichter. In de 53e minuut was aanvaller Iliopoulos zo vriendelijk om een gele kaart op te halen. De toegekende vrije trap werd door aanvoerder Ivo Smits achter een graaiende Joek Nieuwenhuis geplaatst (0 – 1). Smits besloot zijn succes met iedereen langs de lijn te gaan vieren, dus de hervatting liet even op zich wachten. In de nog aanmerkelijk resterende tijd kregen de Voorhouters dotten van kansen maar verzuimden zij de wedstrijd te beslissen. Daardoor bleef het gedurende 40 minuten spannend en hing een onverdiend ASC-resultaat voortdurend in de lucht. Spelers en supporters uit Voorhout waren dan ook opgelucht toen scheidsrechter Mourabit na 95 minuten de wedstrijd de geschiedenis infloot. Hard werken had Foreholte drie punten opgeleverd. De ploeg nestelde zich daarmee nadrukkelijk in de veilige middenmoot.