Ineke Laroo (links op de foto) ontving vandaag de Zilveren Barensteel.
Ineke Laroo (links op de foto) ontving vandaag de Zilveren Barensteel. Foto: Marieke Voorn

Zilveren Barensteel voor Ineke Laroo

Algemeen Voorhout

Voorhout • Burgemeester Carla Breuer reikte op dinsdagmiddag 22 maart de Zilveren Barensteel uit aan Ineke Laroo - Lemmers (73), onder andere voor haar inzet voor Stichting Vrienden van het Overbosch. 

Ineke Laroo is medeoprichter van Stichting Vrienden van het Overbosch en heeft 10 jaar de functie van secretaris vervuld. Zij heeft zich onder andere ingezet om fondsen te werven en vormde een verbindende schakel naar de gemeente toe. Mede door haar inspanningen heeft het Overbosch de Natuur Netwerk Nederland status, een beschermde status, gekregen. Bovendien is haar naam verbonden aan de kunstmanifestatie Kunst in ’t Overbosch, met name aan het onderdeel Kunst voor Kids. Op de zondag van dit kunstweekend kunnen kinderen tussen 5 en 12 jaar hun creativiteit kwijt onder bezielende leiding van Ineke Laroo. Daarnaast verzorgt mevrouw Laroo samen met een aantal anderen al bijna 10 jaar de broedvogelinventarisaties in het Overbosch. 

Naast haar activiteiten voor Stichting Vrienden van het Overbosch heeft Ineke zich ook ingezet voor andere organisaties, waaronder Scouting Boerhaave groep en is zij actief voor o.a. de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Leiden e.o. en IVN Natuureducatie. Ineke Laroo wordt gedreven door haar liefde voor de natuur en wil deze op een laagdrempelige manier overbrengen naar het grotere publiek. 

De Zilveren Barensteel

De gemeente Teylingen wil graag haar waardering laten blijken aan vrijwilligers zoals mevrouw Laroo. Zij zijn onmisbaar voor de samenleving. De ‘Zilveren Barensteel’ is een onderscheiding voor mensen (in of buiten Teylingen wonend) die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor één van de drie dorpen van Teylingen.

Uit de krant