Afbeelding
Foto: CC0/Pixabay

Royale thuiszege waterpoloërs ZVS

Sport Sassenheim

Sassenheim • De heren van het eerste waterpoloteam van Zwemvereniging Sassenheim wonnen zaterdagavond in de Wasbeek met maar liefst 25-9 van De Dolfijn uit Amsterdam.

De Dolfijn, een sterke subtopper die de eerste wedstrijd met 10-13 van de Sassemers verloor, begon de wedstrijd met maar zeven spelers en dat brak ze lelijk open. In de eerste periode probeerde de thuisploeg meteen verschil te maken, maar de Amsterdammers beten flink van zich af. De jonge Sassemse ploeg begon de tweede periode met een 3-2 voorsprong, maar middels snelle breaks liep de stand uit tot een 8-4 voorsprong. 

Vlak voor het verstrijken van de tweede periode kreeg een Dolfijnspeler een rode kaart wegens een slaande beweging. Doordat de Amsterdammers geen wissels hadden, kon de thuisploeg twee periodes met een man meer aan het doelsaldo werken om uiteindelijk op 25-9 af te sluiten. Exponent van de aanstormende jeugd Sjoerd van Leeuwen scoorde bij zijn debuut meteen vier keer. 

Coach Geert Lambers was tevreden na afloop: “De eerste twee periodes waren goed. Zonder die rode kaart zouden we ook gewonnen hebben. Jammer voor het publiek dat de spanning volkomen weg was.” Met 27 punten uit veertien wedstrijden staat het gepromoveerde Sassenheim op een keurige vierde plaats op de ranglijst van de tweede divisie

Uit de krant