Foreholte zet stijgende lijn door

Sport Voorhout

Voorhout • Foreholte stond zondagmiddag voor de heldere taak om het positieve begin van de tweede periode met de ‘uit-overwinning’ op ASC nu op de eigen Elsgeest het passende vervolg te geven: winst op ESTO uit Bodegraven. De omstandigheden waren optimaal: mooi rustig voorjaarsweer, goed veld en veel thuispubliek langs de lijnen. De uitwedstrijd tegen de zwart-witte formatie was enkele maanden daarvoor door een goed en compact spelend Foreholte ook in een overwinning geëindigd.

Opnieuw trokken de Voorhouters uiteindelijk aan het langste eind, maar daar moest eerst wel heel hard voor gewerkt worden. De ploeg van trainer Bloemheuvel verzaakt zelden of nooit en ook nu was de inzet optimaal.

Vanaf het beginsignaal lag het initiatief bij Foreholte. Rick Brabander en Lars Berg probeerden met schoten de bal achter keeper Anker te krijgen. ESTO leunde compact achteruit. Foreholte mocht tot aan de 16 meter z’n gang gaan. Bij slordig spel kwam de ploeg er snel uit richting het doel van Matthijs Guijt. Zeker in de eerste twintig minuten waren er mogelijkheden voor Jack Simons en Jesper den Besten en zag Wouter-Jan Bos zijn inzet in het zijnet belanden. Foreholte zette nog een tandje bij en was op zoek naar het hoofd van Sam Lemmers. Aan de andere kant glipte Den Besten langs een aantal Voorhouters om z’n inzet nog net gekeerd te zien worden door Guijt. De wedstrijd leek met een iets dominanter Foreholte doelpuntloos de rust in te gaan. Echter, vanuit een lage corner kreeg Foreholte de bal niet geruimd en in de scrimmage tikte Simons de bal via een Voorhouts been over de doellijn (0-1). Weliswaar tegen de verhouding in, maar daar maalde werkelijk niemand over uit Bodegraven.

Met Sten Admiraal voor Ruben Hoijer begon Foreholte aan de achtervolging in de tweede helft. Moest er uit een ander vaatje getapt worden? Nou, eigenlijk was er niet zo veel op het Voorhoutse spel en inzet aan te merken. De ploeg moest blijven voetballen en geduldig blijven zoeken. Daarbij kregen ze hulp uit onverwachte hoek. Doelman Joey Anker verkeek zich volkomen op een niet verschrikkelijk gevaarlijk schot van Rick Brabander (1 -1). De thuissupporters gingen er eens goed voor zitten. Tijd genoeg, dat zou wel goed gaan komen. De wedstrijd werd intens met nogal wat gele kaarten, maar onsportief was het zeker niet. Foreholte beukte op de deur, ESTO bleef overeind en dwong de thuisclub om op z’n hoede te blijven voor de tegenstoot. Gelijk de vorige week bleek het breekijzer in het bezit te zijn van aanvoerder Ivo Smits. Zijn actie van aanname van de bal gevolgd door een rush het strafschopgebied in leidde tot de penalty toen Smits naar de grond gewerkt werd. Was het net binnen of net buiten de lijnen? Scheidsrechter Karagantcheff wees onmiddellijk naar de stip. Opnieuw Rick Brabander schoot de bal hard binnen (2-1).

Wanhopig probeerden de Bodegravers de nederlaag nog af te wenden, maar de grootste kans was voor Voorhouter Lemmers die zijn inzet met een katachtige reactie van een zich revancherende Anker nog gekeerd zag worden. Na 96 minuten gingen de armen van de Voorhouters omhoog, en lagen de mannen uit Bodegraven moegestreden en zonder punten op het kunstgras.