Nederlaag voor Foreholte

Sport Voorhout

Voorhout • Opnieuw werd duidelijk: de mannen van Foreholte kunnen niet meer omgaan met natuurgras als ondergrond van hun wedstrijden. Keer op keer blijkt dat het spel dat de Voorhouters zo graag willen en kunnen spelen: positiespel door middel afwisselend korte en lange passes over de grond, op ‘gewoon’ gras niet voldoet. Al jarenlang speelt en traint men op De Elsgeest op mooie vlakke kunstgrasvelden. Het natuurgrasspel vraagt van de spelers geheel andere vaardigheden. Zo ook deze zondag. Foreholte combineerde zich een slag in de rondte. KDO stond erbij en keek ernaar, om vervolgens ongecompliceerd in te grijpen en daarna in een moeite door de aanval naar het doel van Matthijs Guijt in te zetten.

Meteen vanaf het beginsignaal prikte KDO in de Foreholte-defensie. Bart Hoving kwam twee keer in kansrijke positie, maar Guijt hield de verdediging overeind. Maar voordat de Voorhouters twee keer met de ogen hadden geknipperd was de wedstrijd gespeeld. Linksbuiten Mika van der Weijden werd vanuit het KDO-middenveld weggestoken. Aan de andere kant hief Boyd van Steijn buitenspel op en Guijt werd met een diagonale schuiver geklopt (1-0). Bij de volgende aanval draaide dezelfde Van der Weijden naar binnen en schoot met de rechtervoet van afstand onhoudbaar in de linkerbovenhoek (2-0). Twee tegentreffers binnen het kwartier waren de feiten en Foreholte kon er weer achteraan gaan hollen. KDO, spelend met een vijfmans achterhoede met drie middenvelders daarvoor, kon de Voorhoutse aanvallen betrekkelijk makkelijk neutraliseren. Bijna moeiteloos werd de rust gehaald.

Met Sten Admiraal voor Ruben Hoijer hervatte Foreholte de achtervolging. Er kwamen wel wat voorzetten richting de punt van de aanval, maar over het algemeen had keeper Oudshoorn toch een betrekkelijk makkelijke middag. Eenmaal lukte het Lars Berg om het KDO-doel te vinden, maar scheidsrechter Hulters vond dat Berg daarbij een overtreding had gemaakt en zo bleef de kloof van twee doelpunten gehandhaafd. Trainer Bloemheuvel zag in deze beslissing het breekpunt in de wedstrijd. Er was tenslotte nog een kwart wedstrijd te gaan. Het mocht niet zo zijn. Toni Arroyo en Pim Spreeuw kwamen nog in de wedstrijd en uiteindelijk ook nog de rentree van Stan Spies, maar ondanks het feit dat Spies vaak in het spel werd betrokken kon ook hij de vanaf minuut 13 dreigende nederlaag niet meer voorkomen.