Afbeelding

HV Foreholte deelt punten met MHV81

Sport Voorhout

Voorhout • De damesselectie van HV Foreholte reed zaterdag naar het Noord Brabantse Mill met een belangrijk opdracht. Tijdens de thuiswedstrijd was er veel gescoord en ging MHV81 nog een ruime winst naar huis. Nu moest de verdediging staan als een huis om een kans te maken en een beter resultaat te realiseren.

HV Foreholte begon sterk aan de eerste helft en binnen vier minuten stond er een 1-4 voorsprong op het scorebord. Er werd goed samengewerkt in de dekking en MHV81 had daar geen antwoord op. HV Foreholte kon zelfs uitlopen naar 14-20. Ook de topscorer bij MHV81 had het lange tijd lastig, maar in de laatste fase scoorde zij vier keer achter elkaar en bracht zo de ruststand op 18-20.

In de spannende tweede helft lieten de scheidsrechters het na om op een aantal beslissende momenten een straf door te voeren. De cirkelspeelsters werden flink aangepakt, maar hierdoor konden de opbouwers en hoeken toch scoren. HV Foreholte behield nagenoeg de hele wedstrijd de voorsprong, tot het op 37-36 toch nog leek mis te gaan. In de laatste minuten slaagde HV Foreholte er echter in om er een gelijkspel uit te slepen met 38-38 als eindstand.