De Dr. Kuyperlaan in Voorhout. | Foto: pr.
De Dr. Kuyperlaan in Voorhout. | Foto: pr. Foto: pr.

‘Meer namen van vrouwen op straatbordjes’

Politiek Teylingen

Teylingen • De fractie van ChristenUnie en GroenLinks willen meer namen van vrouwen, personen met een migratieachtergrond en voorvechters van gelijke rechten op de straatbordjes.

door Nico Kuyt

Onderzoek wijst uit dat van de wegen en straten die vernoemd naar een persoon, 88 procent vernoemd een man is. Bij de recentelijk aangelegde straten is dat 80 procent. Vrouwen komen nu nog te weinig in beeld, om van vrouwen van ‘kleur’ nog maar te zwijgen. Volgens beide fracties liggen er door de nieuwbouwprojecten in Teylingen kansen om te zorgen voor een betere balans, representatie en gelijkwaardigheid. 

Nieuw Boekhorst

De ChristenUnie en GroenLinks willen dat B&W bij het vernoemen van nieuwe straten, pleinen en parken, waaronder Nieuw Boekhorst en Hooghkamer, de scheefheid zoveel mogelijk recht trekt. Zij hebben zelf al een lijstje samengesteld met voorbeelden van bekende Teylingse vrouwen die hier geboren of gewoond hebben, maar de inwoners dienen ook benaderd te worden om namen aan te kunnen dragen. Beide fracties hebben een motie opgesteld, die binnenkort in de raadscommissie Ruimte besproken zal worden.

Uit de krant