Remise Foreholte tegen Pancratius

Sport Voorhout

Voorhout • Dat het een lastige klus zou worden, op Tweede Paasdag uit naar Pancratius in Badhoevedorp, dat was wel duidelijk. Maar Foreholte vocht 90 minuten lang voor een resultaat en toen alle stofwolken waren opgetrokken stonden beide partijen met één wedstrijdpunt in de kantine.

De ploeg van trainer Bloemheuvel moest het deze maandag doen zonder topscoorder Rick Brabander. Daarmee keerde Stan Spies terug in de basis en met name in de eerste helft speelde hij een belangrijke rol in het goede verweer dat Foreholte op de mat legde. Na 4 minuten al kopte Spies kansrijk in vanuit een voorzet van Olle Roffelsen. Keeper Stijn Morsch kon de inzet ternauwernood keren en de afvallende bal werd door Sam Lemmers op de paal gekegeld. Twee minuten later was het wel raak. Opnieuw Spies bereikte op snelheid de achterlijn waarna Sten Admiraal van dichtbij kon inschieten (1-0). Pancratius deed overigens nadrukkelijk mee in de wedstrijd, maar Foreholte zette de thuisclub snel onder druk en was met zijn voorhoede, gesteund door Lars Berg en Tom Noordermeer met op de flanken Roffelsen en Boyd van Steijn op zoek naar meer. De ploeg verzuimde zich verder te belonen voor het goede en dwingende spel van de eerste 20 minuten. Tweemaal bracht Admiraal zijn maatjes Lemmers en Spies nog in kansrijke positie, maar de kopbal van Lemmers en de te voorzichtige uithaal van Spies werden een prooi voor keeper Morsch.

Langzamerhand kreeg Pancratius de wedstrijd in handen. Diede Mentink schoot hard recht op Matthijs Guijt en Dennis Dinkgreve zag zijn inzet na een snelle aanval dwars door het midden op de paal eindigen. Pancratius zette nog een tandje bij en Foreholte snakte naar de rust. Deze reddende onderbreking kwam te laat. Uit de vierde corner belandde de bal op het hoofd van de boomlange Bas Pel (1-1).

Met Jesse Tijsen voor Sten Admiraal begonnen de Voorhouters aan een loodzwaar karwei. Zeker toen binnen de minuut Niels Vahlkamp vrij voor Guijt verscheen en beheerst intikte (2-1). Robin Gomes viel goed in voor Boyd van Steijn, maar het vervolg leek ‘een mission impossible’. Met de moed der wanhoop vochten de Voorhouters voor wat ze waard waren en hoewel Pancratius duidelijk sterker was verzuimden ook zij de wedstrijd definitief te beslissen. Foreholte moest het hebben van dat ene moment dat de bal goed zou vallen. En dat moment kwam er natuurlijk. In de aanval wist Tijsen het strafschopgebied binnen te dringen. Aangetikt probeerde hij nog verder te gaan, maar dat bleek onmogelijk. De strak leidende scheidsrechter De Groot legde de bal op de stip. Aanvoerder Ivo Smits moest even wachten, maar schoot vervolgens de bal tegen de touwen (2 – 2). De Voorhoutse supporters gingen er eens goed voor zitten om een angstig kwartier nog door te komen, maar het was aanvalsleider Bas Pel die zijn ploeg een hele slechte dienst bewees door binnen 30 seconden twee gele kaarten op te halen. ‘De rapen waren even gaar’ en De Groot besloot terecht om een rustpauze in te lassen. Toen iedereen weer bij zinnen was kwam de wedstrijd in een eindfase die werkelijk alle kanten op kon. Maar nu waren de Voorhouters niet alleen numeriek in de meerderheid, maar ook nadrukkelijk op zoek naar de overwinning. Invaller Ruben Hoijer poeierde de bal rakelings over de kruising, aan de andere kant kon Thom Leenen vanaf de 16 meterlijn inschieten. Guijt tikte de bal uit de rechterhoek. In de hele lange blessuretijd ging de inzet van opnieuw Hoijer voorlangs met Lemmers heel dicht in de buurt. Na een onbekend aantal minuten naspelen vond de scheidsrechter het voldoende en floot af bij 2-2.