De bloeiende bollen in de Horsten. | Foto: pr.
De bloeiende bollen in de Horsten. | Foto: pr. Foto: pr.

Aan de slag in en voor de natuur

Duurzaam & Groen Sassenheim

Sassenheim • MEERGroen organiseert op vrijdag 29 april een beheerdag van de groenstrook in De Horsten. Tussen 10.00 en 15.00 uur gaan vrijwilligers aan de slag, en iedereen kan meehelpen.

Er lopen verschillende MEERGroen initiatieven om burgerparticipatie in de natuur in Teylingen verder te ontwikkelen. Op de Groen Doen dag op 9 april was het druk op de MEERGroen stand bij het maken van insectenhotels. Verschillende mensen en organisaties maakten daar contact. Dat resulteerde op 14 april al in het inzaaien van een bloemenweide op de oude vuilnisbelt aan de Menneweg, waar de MEERbomen.nu bomen uitdeelplek gevestigd was. Tot eind augustus is daar een akkerkruiden bloemenveld te verwachten.

Voor de kerst zijn bij de Ruïne van Teylingen in groenstrook De Horsten 60.000 verwilderingsbollen geplant. Die soorten waaronder sneeuwklok, winterakoniet, krokus, kievitsbloem, blauwe druifjes, wilde hyacint, sterhyacint, wilde narcis, en vogelmelk bloeien al vanaf januari en tot en met mei. Om de bollen de gelegenheid te geven om zich te vermenigvuldigen zodat er volgend jaar nog meer staan is beheer nodig: het verwijderen van grassen en bijvoorbeeld kleefkruid. Dat gaat ze op vrijdag 29 april doen. Vooral mensen uit de wijk, die genieten van de bloei, maar ook mensen die zich zorgen maken over de afname van biodiversiteit zijn van harte welkom om de werkgroep te versterken.

Aanmelden

Spreekt het je ook aan om er samen iets leuks van te maken en werkenderwijs vele meert te leren van de natuur? Wil jij ook meehelpen om Teylingen te vergroenen en de biodiversiteit te vergroten? Sluit je dan aan bij de MEERGroen vrijwilligers groep en stuur een mail naar info@stichtingmeergroen.nl. Aanmelden voor de werkdag op 29 april wordt ook gevraagd zich via dit adres te melden, in verband met onder andere het regelen van gereedschap en catering. Voor meer informatie, kijk op www.stichtingmeergoen.nl.

Uit de krant