Afbeelding
Foto: pr.

Reuzenbol ‘Geisha’ onthuld bij DeLeeuw Flowerbulb group

Algemeen Sassenheim

Sassenheim • Op donderdag 21 april is de Reuzenbol ‘Geisha’ onthuld bij deLeeuw Flowerbulbs aan de Rijksstraatweg 52 in Sassenheim. 

De Reuzenbol werd onthuld door de burgemeester Carla Breuer, zij complimenteerde Jan van Vliet en zijn Gildemeesters met hun tomeloze enthousiasme voor dit project en noemde zichzelf ook al een ambassadeur van dit project. De onthulling werd verricht met behulp van de nieuwste kraan van Verschoor uit Sassenheim.

Hans Oudshoorn (directeur van Deleeuw Flowerbulb group in Sassenheim) was de eerste die het in 2018 aandurfde om een Reuzenbol te adopteren op het Bollenstreekgala. “Nederland is hét tulpenland bij uitstek, wereldwijd zijn we hierom beroemd en ik wil graag meehelpen dit uit te dragen hier in de Bollenstreek,” aldus Oudshoorn.

De Reuzenbol ‘Geisha’ is beschilderd door kunstenaar Rik Smits. Het verhaal op deze bol gaat over het begeren van een illuster object, in dit geval de tulpenbol. Twee geisha’s koesteren beide een tulpenbol. Een van de geisha’s zit op een vogel en de ander op een bloem. Argeloos bewonderen ze hun tulpenbol, niet wetend dat ze worden bespied door kapers. Deze Reuzenbol is als allereerst beschilderd en was de start van dit unieke project, wat geen uitleg meer behoeft. Overal in de Bollenstreek zie je ze nu staan. Met deze bol zijn er in totaal 28 geplaatst.

Van Leiden tot aan Haarlem worden zo’n 80 bollen geplaatst. De verhalen achter deze bollen en de kunstwerken zelf zijn een mooie nieuwe toeristische attractie voor de streek. Alle bollen samen vormen een fietsroute van uiteindelijk 125 kilometer. Folders over de fietsroute zijn af te halen bij Museum de Zwarte Tulp in Lisse. Je kunt de route ook bekijken op de website: www.gildemeestersbollenstreek.nl/fietsroute

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant