Afbeelding
Foto: pr.

Bloemencorso te volgen bij Omroep West

Algemeen Regio

Regio • Zodra de bollenvelden in bloei staan is het tijd voor hét grootste lentefeest van Nederland: ‘Het Bloemencorso van de Bollenstreek‘. Op zaterdagavond 23 april is het corso LIVE te volgen via TV West en de online kanalen van Omroep West. Dit jaar viert het Bloemencorso haar 75ste jubileumjaar. Dit geurige en kleurige spektakel wordt in één week door meer dan een miljoen mensen meegevierd.

Op zaterdag 23 april maken bonte praalwagens en rijk met bloemen versierde luxe wagens een 42 kilometer lange tocht van Noordwijk naar Haarlem tijdens het ‘Bloemencorso van de Bollenstreek’.

Op TV West is het corso live te zien op zaterdag 23 april van 19.45 uur tot 20.45 uur (eenmalige live uitzending), die ook te volgen is via de gratis Omroep West app en de website Omroepwest.nl. De dag daarna, op zondag 24 april, zie je vanaf 12.00 uur op TV West en online een samenvatting (herhalingen tot 20.00 uur, online ook on-demand terug te kijken).

Immaterieel Erfgoed
Twee lentes achtereen hebben de corsofans het spektakel moeten missen, maar zaterdag 23 april rijdt het corso weer stralend door de Bollenstreek, met dit jaar als thema ‘Freedom’.

Het ‘Bloemencorso van de Bollenstreek’ viert niet alleen haar 75ste editie, maar rijdt ook voor de eerste keer als Immaterieel Erfgoed Nederland en ook nog eens onder de vlag van Unesco Immaterieel Erfgoed van de Mensheid.

Het bestuur en de honderden vrijwilligers willen dit uitbundig vieren met het mooiste corso ooit. De optocht zal bestaan uit zo’n twintig praalwagens en meer dan dertig met bloemen versierde luxe wagens.

Voorzitter Willem Heemskerk zegt hierover: “Om zo’n groots event als het Bloemencorso Bollenstreek te realiseren zijn 1500 vrijwilligers in touw. Zij maken het Bloemencorso en verdienen een enorme pluim! Daarnaast zorgen zij ook voor verbinding tussen Zuid- en Noord-Holland.”



De optocht begint op 23 april om 09.30 uur in Noordwijk en zal eindigen om 22.00 uur in Haarlem. De dag erna, op 24 april, zijn alle wagens te bewonderen in de binnenstad van Haarlem. De corsowagens zullen er de gehele zondag staan, zodat de bezoekers rustig alle wagens kunnen bekijken.

Mogelijkheden van ontvangst

TV West is landelijk te zien via digitale tv-ontvangers (in de uitzendregio onder meer via kanaal 30 bij Ziggo). Online zijn alle programma’s van TV West on demand terug te kijken via de gratis Omroep West app en via de website Omroepwest.nl. Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden van ontvangst van TV West.

Uit de krant