Logo deteylinger.nl
<p>Agnes van der Veen.</p>

Agnes van der Veen.

(Foto: pr./Sven van der Vlugt)
Regio

Lekker lezen: Wat inspireert je?

bieb • Het is mei, de natuur ontluikt en de zon schijnt weer vaker. En hoewel er genoeg om ons heen is dat niet tot vrolijkheid stemt, kiezen we er deze maand voor ons te richten op wat ons inspireert. Daar horen natuurlijk boeken bij. De volgende boeken, getipt door collectiespecialist Agnes van der Veen, leveren zeker de nodige inspiratie op.

Art Journal workshop | Julia Woning

In een art journal leg je op een creatieve manier vast waar je je mee bezig houdt. Het is dus een soort dagboek, maar heel visueel; alles kan en mag. Julia Woning laat in dit boek zien hoe zij het aanpakt. Hoe ze begint, welke materialen ze gebruikt, hoe je de mooiste resultaten krijgt, het staat er allemaal in. Van zo’n boek krijg je meteen zin om zelf aan de slag te gaan.

Perfect imperfect : 28 inspirerende, beroemde mensen vertellen over hun mentale gezondheid | Leo Potion

Hoewel social media soms anders doen geloven, maakt iedereen weleens een moeilijke tijd door. Gelukkig is er steeds meer aandacht voor mentale problemen. In dit boek ontdek je hoe onder anderen Ariane Grande, Frida Kahlo, prins Harry, Rafael Nadal hun mentale issues te boven kwamen. Hoopgevend en erg inspirerend.

Waarover ik praat als ik over hardlopen praat | Haruki Murakami | ebook

Veel mensen gaan weer buiten hardlopen, trainen voor een bepaald aantal kilometer of een speciale loop. Haruki Murakami rende na een jaar trainen al een marathon en verbindt dat aan andere zaken in het leven waar discipline voor nodig is. Inspirerend om te lezen over zijn schrijverschap, triomfen en teleurstellingen, passies en grenzen. Niet alleen voor hardloopliefhebbers!

Simpel : makkelijk eten, groots van smaak | Diana Henry 

Waar we ook vaak wel wat inspiratie bij kunnen gebruiken, is bij de vraag “Wat eten we vanavond?” In de bibliotheek staan allerlei kookboeken om ideeën uit op te doen, van topkoks, uit verschillende keukens en van eenvoudig tot culinair verfijnd. In het boek Simpel gaat Diana Henry uit van alledaagse maaltijden, waar ze op haar eigen manier iets bijzonders van maakt.

Meer berichten