John Bakker in het midden, met naast hem burgemeester Carla Breuer en commissaris Jaap Smit. Ook de andere gedecoreerden uit Teylingen, Ben Zwetsloot, Tobi Hoogink, Hans Waasdorp, Monique van Buul en Maarten van den Nouland worden in het zonnetje gezet.
John Bakker in het midden, met naast hem burgemeester Carla Breuer en commissaris Jaap Smit. Ook de andere gedecoreerden uit Teylingen, Ben Zwetsloot, Tobi Hoogink, Hans Waasdorp, Monique van Buul en Maarten van den Nouland worden in het zonnetje gezet. Foto: MV

John Bakker benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Algemeen Voorhout

Voorhout • John Bakker, Econoom van het Bisdom Rotterdam, is tijdens de lintjesregen op dinsdag 26 april benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de koninklijke onderscheiding uit handen van de Commissaris van de Koning drs. Jaap Smit.

John ontvangt deze onderscheiding voor zijn vele verdiensten op het terrein van kerk en samenleving. Daarbij kan onder meer worden gewezen op zijn jarenlange lidmaatschap van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en zijn grote bijdrage aan het dossier seksueel misbruik van minderjarigen in de RK Kerk. Bakker heeft vele functies, en is ook lokaal zeer actief als vrijwilliger, onder andere voor de Bartholomeuskerk in Voorhout. 

Dweilorkest Kleintje Pils heeft de feestelijke plechtigheid op gepaste wijze opgeluisterd.

Uit de krant