Afbeelding
Foto: archief/pr./Peer Compeer

Teylingen weer stap dichterbij de titel

Sport Sassenheim

Sassenheim • Om nu te stellen dat Teylingen de pannen van het dak speelde tegen Bernardus, nee, dat kon niet worden gezegd. Wel was de 2-0 zege dik verdiend te noemen en in deze fase van de competitie is schoonheid niet altijd het belangrijkste. Jolijt was er toch wel in Sassenheim want er was geen fout gemaakt en naaste belager Meerburg verloor op bezoek bij Koudekerk. Dat is nu de belangrijkste tegenstrever, maar de ploeg van Rob Jonkman heeft alle troeven in handen om straks de derde klasse in te stappen.

Al snel werd duidelijk wat de bedoeling was van de gasten. Bernardus, ook nog niet vrij van degradatiezorgen maar wel behoorlijk op dreef in de laatste weken, zakte in en met een vijfmansachterhoede probeerde de ploeg van Ron Paling Teylingen van het doel weg te houden. Hoewel de thuisploeg de bal bij voortduring had, was er geruime tijd weinig aan de hand voor de Hazerwoudenaren. De thuisploeg speelde in een te laag tempo en kon de opponent zo niet stuk spelen. Alleen Jelle Vooijs stuitte in de negende minuut van dichtbij op doelman Luuk Enter op aangeven van Martin van Eeuwijk, maar verder bleven de in een wit shirt en een groen fluorescerende broek spelende gasten betrekkelijk eenvoudig overeind.

Tom van der Vlugt kreeg een tweede kans, maar die kon de goed keepende Enter naast kijken. Heel af en toe probeerde Bernardus er sneaky uit te komen en met wat meer precisie in de passing had Rens Schakenbos Jeffrey van der Heiden in kansrijke positie kunnen brengen. Vanuit de defensie werd halverwege de eerste helft geroepen dat de spelers zich vooral niet moesten laten verleiden zich teveel uit de positie te laten lokken en die zienswijze was te billijken. Vooijs kreeg als rechtsback zijnde nog een tweede kans, maar het eerste doelpunt kwam op naam van Rik Prange. De middenvelder haalde uit vanaf randje zestien en de bal leek nog van richting te veranderen waardoor Enter moest passen.

De thuisploeg had wat het wilde en dus moest Bernardus meer risico’s gaan nemen. Dat lukte evenwel amper omdat de bal dikwijls te vlot werd ingeleverd. Schakenbos had echter wel een prima voorzet in huis, die maar net niet kon worden binnen gewerkt door Van der Heiden. De aanval liep door en ook Nordin Oudshoorn kreeg nog de kans op de 1-1. Dat doelpunt bleef uit op dat moment en naar later bleek zou de ploeg uit Hazerswoude daarna niet echt meer in de buurt komen van de gelijkmaker.

In de tweede helft was Teylingen voor het overgrote deel enkel nog op de vijandelijke helft te vinden. Het tempo lag nog niet bijster hoog, maar de nummer acht van de ranglijst kon zich er niet meer onderuit voetballen. Er kwamen nog zeker zes tot zeven kansen op een tweede doelpunt, maar Enter stond in de weg of het ontbrak aan scherpte bij de koploper. Toch viel de bevrijdende 2-0. Wel op gelukkige wijze andermaal, maar wat deed het er toe voor de ploeg die absoluut recht had op de zege. Een vrije trap van Van Eeuwijk werd alweer van koers gewijzigd en zo viel de 2-0 binnen.

Al met al had Bernardus zich kranig geweerd en werd zeker niet weggespeeld hetgeen in de heenwedstrijd wel het geval was. Handhaving lijkt mogelijk, maar daar zijn nog wel denkelijk twee winstpartijen voor nodig. Teylingen ligt op koers en wil geen bananenschillen meer tegenkomen zoals vorige week tegen MMO. De druk staat erop, maar de formatie van Jonkman moet in staat worden geacht daar mee om te kunnen gaan.

(Tekst: met dank aan Hennie Kanbier)

Uit de krant