Ruime overwinning voor Ter Leede Vrouwen

Sassenheim • De wedstrijd tussen de vrouwen van Ter Leede en SC Woezik was er een tussen klein duimpje en de grote reus. De gastvrouwen uit Wijchen staan troosteloos onderaan en konden pas een punt vergaren in dit seizoen.

De wedstrijd begon ruim twintig minuten te laat omdat de scheidsrechter kort voor aanvang afbelde en er eerst een lokale vervanger moest worden gezocht. Na het eerste fluitsignaal bleek dat Woezik een grote bus had geparkeerd in haar eigen strafschopgebied en slechts bij uitzondering verschenen speelsters op de helft van Ter Leede. Ter Leede speelde soeverein en wist al snel de laatste lijn uit elkaar te spelen. Een glaszuivere hattrick van de vandaag op het middenveld spelende Romy van Beelen en een doelpunt van Julie van der Berg bepaalde de ruststand op 0-4.

Na de rust kroop Woezik wat uit haar schulp. Uitgezonderd de aanvoerdster Simone van der Linden konden de gastvrouwen geen potten breken en had de doelvrouw van Ter Leede een makkelijke middag. Via doelpunten van opnieuw Julie van der Berg, Nina de Letter en een eigen inzet werd na 90 minuten de 0-7 eindstand bereikt. Ter Leede rukt door dit resultaat op naar de vierde plaats, deze deelt het met regiogenoot Rijnvogels.