Ter Leede Vrouwen hebben aan een helft genoeg

Sassenheim • De vrouwen van Ter Leede hebben afgelopen zaterdag een overwinning geboekt op Eldenia. Na 90 minuten stond er een verdiende 4-2 uitslag op het scorebord.

In de eerste helft was de wedstrijd redelijk in evenwicht. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld en geen van beide ploegen kon grote kansen creëren. Ter Leede was nog dichtbij maar het schot van Justine Jansen raakte de lat boven de keepster van de gasten.

Na de rust pakte Ter Leede de wedstrijd energieker aan. Eldenia werd teruggedrongen en kon voetballend weinig meer brengen. Uit een fraaie aanval kon Julie Hendriks op aangeven van Justine Jansen de 1-0 binnen schieten. De vrouwen uit Sassenheim bleven dominant maar uit het niets viel toch de 1-1. Een doelpunt dat gerangschikt kan worden onder de bloopers. Een weg-is-weg-bal werd door keepster Wendel van Riemsdijk opgevangen. In het vervolg bleef zij lang met de bal aan haar voet staan en de inspeelpass werd tegen een inlopende aanvalster van de gasten aangeschoten en huppelde langs de verbouwereerde keepster in het doel.

Lang kon Eldenia niet genieten van de gelijke stand. Met snelle aanvallen werd het doel van de vrouwen uit Elden bestookt en via een kluts van Justine Jansen en een zeer fraaie en harde kopbal van Romy van Beelen werd het 3-1. Mede door de wissels verloor Ter Leede hierna de grip op de wedstrijd en kwam Eldenia weer enkele malen gevaarlijk voor het doel van de rood gelen. Balverlies rond de rand van het 16 meter gebied luidde de 3-2 in en Eldenia rook weer kansen. Via invalster Eva Horst kon Justine Jansen echter snel weer de 4-2 op het scorebord zetten.

Na 93 minuten maakte de uitstekend leidende scheidsrechter Muller een einde aan deze vermakelijke wedstrijd.