Quintus verslaat handbalsters Foreholte in ‘snelle wedstrijd’

Sport Voorhout

Voorhout • HV Foreholte dames 1 stond afgelopen zaterdag in een thuiswedstrijd tegenover de opleidingsploeg van Quintus. De bezoekers beschikken over een ruime selectie van jeugdige speelsters en met veel trainingsuren is Quintus dan ook een lastige tegenstander.

Direct na het eerste fluitsignaal werd er door Foreholte druk gelegd in de aanval en dat leidde tot een aantal mooie kansen. Toch duurde het voor de thuisploeg vier minuten voordat de nul van het scorebord verdween. Op dat moment had Quintus al twee keer doel had geraakt. In die beginfase stond de verdediging van Foreholte goed en werd de achterstand omgezet in een 4-3 voorsprong. Dat was gelijk ook de laatste voorsprong in deze wedstrijd voor de thuisploeg.

Door fouten bij het afspelen, verkeerde beslissingen en te laat starten met bewegen kreeg Quintus de kans om uit te lopen tot 4-9. Pas bij deze tussenstand kreeg Foreholte meer grip in de dekking en de aanval en werd er beter samengespeeld. Vanaf de 17e minuut ging het gelijk op en gingen de ploegen met 10-16 de rust in.

Aan het begin van de tweede helft kreeg Quintus te veel vrijheid om te kunnen schieten en konden ze uitlopen naar 13-22.  Het was een snelle wedstrijd voor de scheidsrechters en daarmee ook een uitdaging. Zeker op de momenten dat er onbegrip was voor hun beslissingen.  Langzaam werden de aanvallen van Foreholte efficiënter en de kansen werden beter benut. Maar ook de fouten werden door Quintus afgestraft. In de tweede helft moest Quintus vaker aan de noodrem trekken en er volgde redelijk wat tijdstraffen. Foreholte slaagde er onvoldoende in om in die minuten van de overtal situatie te profiteren. Foreholte en Quintus bleken grote delen van de wedstrijd aan elkaar gewaagd. Door een aantal minder goede fases van de thuisploeg, gingen de bezoekers er uiteindelijk met de winst vandoor. Na het eindsignaal stond de score van 26-32 op het bord. Marieke Berbee was de topscorer bij Foreholte met negen doelpunten. De volgende wedstrijd is een inhaalwedstrijd op donderdag 12 mei tegen VZV.