Afbeelding
Foto:

Portretprogramma de Thuiswedstrijd terug op Bo-radio

Algemeen Teylingen

Regio • Het radioprogramma de Thuiswedstrijd keert terug op Bo-radio. Het portretpogramma heeft jarenlang gedraaid, maar was gestopt. Nu zijn er vier presentatoren die het programma opnieuw starten. De eerste aflevering is afgelopen weekend uitgezonden.

Ergens in de jaren ‘90 ontwikkelde Frans van Egmond het format: een uur praten met een gast over die gast. Het programma werd thuis bij de mensen opgenomen. De auto werd volgeladen met zware apparatuur om te kunnen opnemen en muziek te spelen: microfoons, standaards, kabels, koptelefoons, cassettes van een uur… een kofferbak vol. 

Bij de gasten thuis werd de kamer verbouwd zodat de technicus een beetje uit het zicht was voor de gast en die kreeg een microfoon opgespeld. Hij/zij sprak dan wat makkelijker dan door zo’n grote microfoon die op dezelfde afstand gehouden moest worden om de geluidskwaliteit op een goed niveau te houden. De muziek moest de gast zelf verzorgen: dat konden cassettes zijn maar later ook cd’s. 

Vele honderden opnames zijn bewaard gebleven: een groot deel daarvan is in de tussentijd gedigitaliseerd en zit in het archief van Bo. Een behoorlijk deel van die gasten is in de tussentijd overleden. Nieuwe mensen staan al weer op de lijst van potentiële gasten. Het programma wordt nu ook opgenomen in de studio. 

Het intro zegt genoeg: “Dit is de Thuiswedstrijd: een uur mensen op hun praatstoel vanuit de studio van Bo, de omroep van de Bollenstreek, onder het motto: “enige diepgang is nooit weg”.

Te gast zijn bewoners van de Bollenstreek en mensen die zich met de streek verbonden voelen. Zij kiezen hun muziek, wij kiezen de richting van het gesprek.

Er zijn vier presentatoren; Brenda Barbera, Esther Huijser-Driessen, Frans van Egmond en Han Kuijper. De techniek is in de vertrouwde handen van Pieter Ottevanger, Dennis van Zuilen en John Pot. 

De uitzendtijden zijn zondags om 21.00 uur en de herhaling is op woensdag om 20.00 uur. Luister de eerste aflevering hier

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant