De heere Schouten vaart dit weekend langs de Zwanburgermolen tijdens Nationale Molendag. | Foto: pr.
De heere Schouten vaart dit weekend langs de Zwanburgermolen tijdens Nationale Molendag. | Foto: pr. Foto: pr.

De heere Schouten vaart voor Oekraïne

Algemeen Warmond

Warmond • Het antieke voetveer De heere Schouten vaart komend weekend voor hulp aan Oekraïne. Ter gelegenheid van het Nationale Molenweekeinde wordt bovendien zaterdag 14 mei de Zwanburgermolen in de reguliere vaarroute over ’t Joppe opgenomen. Als de molen ook zondag 15 mei te bezoeken is, dan vaart het voetveer ook.

Uiteraard kunnen wandelaars het komende weekeinde met De heere Schouten de Zwanburgerpolder bezoeken. Het is momenteel een bijzondere periode om naar de polder te gaan, want het is nu heuse kraamkamer met honderden jonge vogels zoals ganzen, scholeksters, kieviten en een enkele tureluur. Het antieke voetveer vaart vanaf 10.00 tot 16.30 uur. Het vertrek is vanaf de steiger op het recreatie-eiland Koudenhoorn nabij brasserie Coazy. De overtocht van en naar de polder kost 2 euro. De totale opbrengst van het weekeinde, inclusief de fooien, is bestemd voor giro 555. Voor meer informatie, kijk op www.zwanburgerroute.nl

Op zaterdag 14 en zondag 15 mei zijn de volgende molens open: in Warmond zijn dat de Zweilandermolen (Sweilandpolder), de Broekdijkmolen (Broekpolder 1), de Faljerilmolen (Noordwestzijde eiland Faljeril in de Kagerplassen) en de Nieuwe Hofmolen (Aan de Sprietlaeck). In Voorhout is de molen Hoop doet Leven in Voorhout (Eerste Elsgeesterweg 1) te bezoeken. De Molen van Speelman (H. Knoopstraat 1) in Sassenheim is alleen op zaterdag 14 mei open. 

Uit de krant