Afbeelding
Foto: pr.

Eerste Oekraïense vluchtelingen aangekomen in Het Kompas

Algemeen Warmond

Warmond • Burgemeester Carla Breuer heeft donderdag 12 mei vluchtelingen uit Oekraïne welkom geheten in de gemeente. Dat gebeurde in Het Kompas op het terrein van het Groot Seminarie in Warmond, waar de gemeente opvang heeft gerealiseerd voor vluchtelingen. Inmiddels zijn er daar 28 Oekraïense vluchtelingen ondergebracht.

De Oekraïners kregen naast een welkom ook voorlichting over welzijn, zorg, veiligheid, onderwijs en een inkijkje in de cultuurverschillen tussen Nederland en Oekraïne. De burgemeester zei te begrijpen hoe moeilijk het voor de vluchtelingen moet zijn om hun vaderland te verlaten: “Ik hoop dat wij met het bieden van een veilige woonplek voor langere tijd enkele van uw zorgen kunnen wegnemen. Samen met partners, gedreven vrijwilligers en kundige tolken willen wij ervoor zorgen dat u zich snel op uw gemak voelt in onze gemeente.”

Burgemeester Breuer heette eerder al vluchtelingen welkom in Sassenheim en Voorhout. Op korte termijn vindt er ook nog een welkomstbijeenkomst plaats voor vluchtelingen die in gastgezinnen verblijven. Zij krijgen daar binnenkort een uitnodiging voor. 

De gemeente krijgt regelmatig vragen over de opvang van mensen uit Oekraïne. Vragen die vaak terugkomen, beantwoordt de gemeente op de website www.teylingen.nl/oekraine

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant